Välj en sida

Bör ätas av alla – i stora mängder…

Lingonen är rena rama mirakelbären. De innehåller bland annat ämnen som har antimikrobiella och antiinflammatoriska egenskaper, vilket dödar mikroorganismer och förhindrar inflammationer. Med andra ord; säg aldrig nej till lingonsylt till dina köttbullar!

[/et_pb_text]

Håll din vikt med lingon…

Nyligen gjorda studier har bevisat att det specifika bäret kan förhindra viktuppgångar.

Befruktar naturen på egen hand…

En lingonbuske har en medellivslängd på cirka två år i det vilda. Men eftersom de gärna befruktar jorden med nya plantor på egen hand behöver vi människor aldrig fysiskt plantera lingonplantor i det vilda.

Lingon är bra mot magsjuka…

Lingon används vid behandling av magsjukdomar och reumatism. De kan även användas vid behandling av förhöjd blodkolesterolnivå. Vad kan lingon inte användas till egentligen?

Men vi känner till det som lingon bäst

Lingon har haft en uppsjö av olika namn genom åren här i Sverige. Några äldre namn har varit till exempel bremle, kröser, linbär, ljungbär, rödbär, skogsbär och tyssling.

[/et_pb_column][/et_pb_row]
10 fakta du antagligen inte visste om växter

10 fakta du antagligen inte visste om växter

Växter, även känt som "växtriket" (Plantae på latin) är ett av de riken vilka ingår i den biologiska systematiken. Studiet av växtriket kallas botanik. De gröna växterna indelas i divisioner och kan enkelt indelas i grönalger, mossor och kärlväxter. Nedan finner du...

10 fakta du antagligen inte visste om chili

10 fakta du antagligen inte visste om chili

Chili, även känt som chilipeppar, är dels en sortgrupp inom arten spanskpeppar (Capsicum annuum), dels ett generellt samlingsnamn på arter och sorter inom släktet spanskpeppar (Capsicum) och då med särskild hänvisning till dess frukter. Frukterna används i matlagning...

[/et_pb_section]