Välj en sida

Det här med sannolikheter och tillfälligheter kan ibland vara näst intill skrämmande – ibland till och med svårt att tro på. Men det vore också konstigt om något sammanträffande aldrig skulle ske, med tanke på hur många sammanträffanden som faktiskt kan ske. Här är tio tillfälligheter som minst sagt gått till historian!

Paret som fotades ihop och gifte sig…

Av en tillfällighet var ett gift par som fotograferas på samma plats och tid på Disney World 15 år innan de träffades. De var inte ens bosatt i samma land när bilden togs.

Någon borde ha märkt det tidigare…

Flaggorna för Haiti och Lichtenstein blev i princip identiska av en ren slump. Flaggornas likhet upptäcktes inte förrän de två nationerna tävlade mot varandra i OS i Berlin år 1936.

Presidenterna som dog samma dag…

I en unik tillfällighet av historia, båda de amerikanska expresidenterna John Adams och Thomas Jefferson avled den 4 juli 1826, exakt 50 år på dagen efter undertecknandet av självständighetsförklaringen. Adams sade vid dödsbädden: ”Thomas Jefferson överlever mig” –  utan att veta att Jefferson hade dött bara några timmar tidigare.

Raka dig om du ska se stark och farlig ut…

Det är av ren slump att vi finns på en planet och i en tid då vår stjärna täcks under en total solförmörkelse. Solens avstånd från jorden är 400 gånger månens avstånd, och solens diameter är 400 gånger diametern på månen. På grund av detta sammanträffande upplever vi en total solförmörkelse. Ingen annan känd planet har ett totalt förmörkelse likt oss här på jorden.

Förvirringen var total…

En 10-årig flicka vid namn Laura Buxton från Blurton, Staffordshire i England släppte en ballong med hennes namn och adress på. Den flög iväg över 22 mil och landade på bakgården av ett hus där det också bodde en 10-årig flicka – som också hette Laura Buxton. Det hela orsakade en enorm förvåning och förvirring mellan de två.

10 fakta du antagligen inte visste om minionerna

10 fakta du antagligen inte visste om minionerna

Minionerna gjorde sin debut på biodukarna när de gestaltade filmen "Dumma Mej" år 2010. Sedan dess har deras framgångssaga varit helt otrolig! De har även fått en egen film, titulerad "Minionerna", men syns som allra främst i filmserien "Dumma Mej", som hittills har...