En del är så unga som bara sex år…

Uppskattningsvis dör runt 30 000 offer inom sexhandeln varje år på grund av missbruk, sjukdomar, tortyr och vanvård. Cirka 80% av de som säljs för sexuella tjänster är under 24, och en del är så unga som bara sex år gammal.

I Mellanöstern köps barn för att bli självmordsbombare…

Enligt en artikel publicerad i Washington Post 2009 är det väldigt vanligt att talibaner och andra terroristorganisationer köper barn så unga som sju år, för att träna upp dem till att bli självmordsbombare senare i livet. För detta får terroristorganisationer betala cirka 7 000 – 14 000 dollar per barn. Sexhandel med människor är också vanligt hos talibaner för att kunna finansiera sin egna militär och vapenarsenal.

En människa kostar i snitt bara runt 10 000 dollar…

Ludwig ”Tarzan” Fainberg, en dömd människohandlare, berättade i domstolen att man kan köpa en kvinna för runt 10 000 dollar och tjäna tillbaka pengarna inom en vecka om hon är ung och vacker. ”Allt därefter är bara en ren vinst”, ska han ha avslutat med. En människohandlare kan tjäna tjugo gånger mer än vad han eller hon har betalat för kvinnan. Förutsatt att kvinnan inte fysiskt misshandlats till den grad att det har påverkat hennes skönhet, kan hallicken sälja henne senare igen för ett större pris, eftersom hon har blivit ”tränad” och fått sin ”egenvilja” nerbruten, vilket sparar framtida köpare besväret. En studie från 2003 gjord i Nederländerna visade att en hallick i snitt tjänar cirka 250 000 dollar på bara en enda kvinna – per år.

Barn får utföra militär tjänstgöring…

UNICEF uppskattar att cirka 300 000 barn, som är yngre än 18 år, för närvarande är offer för trafficking och tvingas mot sin vilja att tjänstgöra i väpnade konflikter runt om i världen. Det blev stora skriverier i media runt om i Europa när det kom fram att Palestina hade använt barn som soldater i en väpnad konflikt med Israel tidigare. Sedan år 2002 har den Palestinska myndigheten förbjudit användandet av barnsoldater.

Barn säljs ofta för sexuella tjänster…

Mer än 30% av alla dömda människohandelsfall mellan år 2007 och 2008 världen över, involverade barn som såldes för sexuella tjänster.

10 fakta du antagligen inte visste om nöjesparker

10 fakta du antagligen inte visste om nöjesparker

Liseberg, Gröna Lund, Skara Sommarland, Halmstad Äventyrsland – för att bara nämna några av alla nöjesparker vi har i vårt avlånga land. Även om Liseberg är den största och mest besökta i Sverige så är det egentligen bara en skvätt i havet jämfört med de riktigt stora...

10 fakta du antagligen inte visste om hackers

10 fakta du antagligen inte visste om hackers

I dag beskriver termen främst personer som excellerar i programmering och som vetgirigt tar till sig program- och hårdvara. En hackare använder sina kunskaper till att skaffa ny, icke tillgänglig information om ett system. Genom att analysera eller manipulera systemet...

10 fakta du antagligen inte visste om piloter

10 fakta du antagligen inte visste om piloter

Antingen så gillar man att flyga, eller så gillar man det inte. Åsikterna går isär väldigt, och forskare tror att detta beror på att man inte har någon kontroll när man är i luften. Men de som faktiskt har kontroll över flygplanet – piloterna – bör inte vara...