Välj en sida

Datavetenskap var aldrig ett huvudämne…

Även om det kanske låter mest logiskt att herr Zuckerbergs huvudämne skulle vara datavetenskap var det faktiskt inte det. Hans huvudämne på universitetet Harvard var nämligen psykologi.

[/et_pb_text]

”I´m CEO, bitch”…

Det där med visitkort är en viktig deal för stora affärspampar, och Mark Zuckerberg är inget undantag. Hans första visitkort innehöll en stor text med ”I´m CEO, bitch.” (jag är VD, slyna.” på svenska (se bilden nedanför)). Idén med texten kom från ett riktigt möte, där Zuckerberg faktiskt ska ha uttryckt dessa orden. Det här är inte första gången Mark Zuckerberg visar sig ful i munnen.

Någon dag kanske det blir en annan färg…?

Det kanske känns som att Mark Zuckerberg ständigt vandrar runt och visar upp sig i samma gråa t-shirt dag in och dag ut? Och ja, det stämmer till en viss del. Hans garderob är nämligen full av gråa t-shirts, men inte för att han älskar färgen eller designen, utan för att han ska slippa lägga onödig tid på att bestämma vad han ska ha på sig. Tid är pengar, som man så fint brukar säga.

”Dumma jävlar”…

När herr Zuckerberg lade grunden för Facebook år 2004 skröt han för sina vänner att människor förtrodde honom med att dela privat information med sajten. I ett uttalande ska han ha kallat dessa människor ”dumma jävlar”, vilket på senare år blev en liten skandal för miljardären.

En liten tejpbit kan stoppa en otillåten gäst…

Mark tejpar över sin webbkamera på datorn, men inte för att han är mer paranoid än någon annan. Då det har blivit mer och mer vanligt att man blir smygfilmad utifrån av hackare har han valt att sätta en liten tejpbit för linsen, som gör det omöjligt att smygfilma honom. Mark Zuckerberg är dock inte den enda offentliga personen som gör detta, då även FBI:s chef, James Comey, gör samma sak.

[/et_pb_column][/et_pb_row]
10 fakta du antagligen inte visste om Victoria Silvstedt

10 fakta du antagligen inte visste om Victoria Silvstedt

Karin Victoria Silvstedt föddes den 19 september 1974 i Skelleftehamn, är uppvuxen i Bollnäs och är en svensk fotomodell, skådespelare och sångerska. Men är du född efter 70-talet så visste du garanterat redan detta, så vi på 10fakta.se kände därför att vi behövde...

10 fakta du antagligen inte visste om Dolly Parton

10 fakta du antagligen inte visste om Dolly Parton

Dolly Rebecca Parton - mer känd som bara Dolly Parton - föddes den 19 januari 1946 i Sevierville, Sevier County, Tennessee. Hon är en amerikansk countryartist, som även medverkat som skådespelare i ett antal filmer. Inom musiken är hon väldigt mångsidig och är verksam...

[/et_pb_section]