Max Radio spelade bara svenska artisters låtar…

Även Max Radio har ägts under familjens koncern, som grundades år 2005. På Max Radio fick bara svenska artister spela upp svenska låtar. All annan utländsk och engelskspråkig musik var förbjuden att spela upp på radiokanalen.

Omsättningen har under årens gång stigit som en raket…

År 1998 omsatte Max Hamburgerrestauranger AB cirka 212 000 000 kronor. Under år 2015 hade omsättningen istället ökat till 2 200 000 000 kronor. En ökning med närmare två miljarder kronor. I skrivande stund sysselsätter hamburgerkedjan närmare 4 000 personer.

De var först i Sverige med drive-in…

Max var först i Sverige med den populära ”drive-in”, där du slipper gå in på restaurangen för att köpa din mat, och istället kan göra det genom att köra runt byggnaden med bilen. Men inte nog med detta; de var även först med ”bike-in”, som öppnades på Gotland under år 2002.

Sveriges mest nöjda kunder, enligt mätningar…

I de kundnöjdhetsundersökningar som har gjorts gör Max bättre ifrån sig än sina konkurrenter. Enligt en varumärkesundersökning från ”ISI Wissing” har Max 13 år i rad haft hamburgerbranschens mest nöjda kunder. Enligt en undersökning som genomfördes av ”SIFO” samt ”ISI Wissing” 2005, 2007, 2009, 2010, 2011, 2012 och 2013 tycker de tillfrågade att Max dessutom har Sveriges godaste hamburgare.

Miljön är viktig för hamburgerkedan…

Ständigt eftersträvar hamburgerkedjan att uppnå bra miljöval. Bland annat samarbetar de med ”Kronfågel” i frysdisken, och avtalet förlängdes i samband med lanseringen av Hot Chicken WingsMjölken har också blivit mer lokal för att minska miljöpåverkan och stödja de lokala bönderna. I december utannonserade de även att en storsatsning på mer vegetariska menyer inom kort ska lanseras!

10 fakta du antagligen inte visste om Rolex

10 fakta du antagligen inte visste om Rolex

Rolex är en tillverkare av mycket exklusiva klockor och armbandsur av hög kvalité. År 1905 grundade Hans Wilsdorf och hans svåger Alfred Davis ”Wilsdorf and Davis” i London. Den huvudsakliga verksamheten var vid denna tid import av schweiziska urverk som monterades i...

10 fakta du antagligen inte visste om Ikea

10 fakta du antagligen inte visste om Ikea

Du har säkerligen vid något tillfälle varit utomlands och fått frågan var du är från. När du svarar ”Sverige” får du säkert som svar: ”Ah! Ikea!”. Det måhända vara lite tröttsamt, men å andra sidan så är ju Ikea en av Sveriges absolut största stoltheter, som grundades...

10 fakta du antagligen inte visste om lökar

10 fakta du antagligen inte visste om lökar

Jag kan omöjligt vara den enda som klär upp mig i skidglasögon så fort lök ska hackas? Eller? Löken (Allium på latin) är ett växtsläkte med omkring 550-700 arter, varav åtta förekommer vilt i Sverige. Flera odlas som köksväxter såsom gräslök, purjolök, vitlök,...