Max Radio spelade bara svenska artisters låtar…

Även Max Radio har ägts under familjens koncern, som grundades år 2005. På Max Radio fick bara svenska artister spela upp svenska låtar. All annan utländsk och engelskspråkig musik var förbjuden att spela upp på radiokanalen.

Omsättningen har under årens gång stigit som en raket…

År 1998 omsatte Max Hamburgerrestauranger AB cirka 212 000 000 kronor. Under år 2015 hade omsättningen istället ökat till 2 200 000 000 kronor. En ökning med närmare två miljarder kronor. I skrivande stund sysselsätter hamburgerkedjan närmare 4 000 personer.

De var först i Sverige med drive-in…

Max var först i Sverige med den populära ”drive-in”, där du slipper gå in på restaurangen för att köpa din mat, och istället kan göra det genom att köra runt byggnaden med bilen. Men inte nog med detta; de var även först med ”bike-in”, som öppnades på Gotland under år 2002.

Sveriges mest nöjda kunder, enligt mätningar…

I de kundnöjdhetsundersökningar som har gjorts gör Max bättre ifrån sig än sina konkurrenter. Enligt en varumärkesundersökning från ”ISI Wissing” har Max 13 år i rad haft hamburgerbranschens mest nöjda kunder. Enligt en undersökning som genomfördes av ”SIFO” samt ”ISI Wissing” 2005, 2007, 2009, 2010, 2011, 2012 och 2013 tycker de tillfrågade att Max dessutom har Sveriges godaste hamburgare.

Miljön är viktig för hamburgerkedan…

Ständigt eftersträvar hamburgerkedjan att uppnå bra miljöval. Bland annat samarbetar de med ”Kronfågel” i frysdisken, och avtalet förlängdes i samband med lanseringen av Hot Chicken WingsMjölken har också blivit mer lokal för att minska miljöpåverkan och stödja de lokala bönderna. I december utannonserade de även att en storsatsning på mer vegetariska menyer inom kort ska lanseras!

10 fakta du antagligen inte visste om Walt Disney

10 fakta du antagligen inte visste om Walt Disney

Walt Disney grundades av mannen med samma namn, som föddes 1901 och dog år 1966. Idag producerar Disney filmer på löpande band, men under årens gång har företaget lyckats skapa en stor drös av karaktärer som spelat in i mångas barndom – och kanske gör än idag. Antalet...

10 fakta du antagligen inte visste om glass

10 fakta du antagligen inte visste om glass

Glass i stora lass! Nu i värmen kan man inte få nog av sötsakerna. Även om det nu till helgen bjuds på lite sämre väder så har säkert vardera svensk frysen invaderad av glass och goda ting. Här är allt du behöver veta om just glass! Därför hittar du stora skivor frukt...

10 fakta du antagligen inte visste om Serneke

10 fakta du antagligen inte visste om Serneke

Serneke Group AB är en byggkoncern med verksamhetsområde i Sverige. År 2002 grundades SEFA Bygg och konsult AB, namnet ändrades senare efter utökning till SEFA AB och ännu senare till det nuvarande – Serneke Group AB. VD och grundare är Ola Serneke, som föddes i...