Välj en sida

Släpper ifrån sig ett äpple…

Markus Perssons spelkaraktär är den enda karaktären i spelet som släpper ifrån sig ett äpple varje gång han dör.

[/et_pb_text]

Såldes för miljarder till Microsoft…

Vid det här laget vet nog i princip alla att Markus Persson sålde spelstudion och alla dess rättigheter för spelet till Microsoft för 2,5 miljarder dollar. Men visste du att allt började med hjälp av ett Twitter-meddelande i juni 2014? I meddelandet ska Markus ha fiskat efter någon som ville köpa aktierna i bolaget Mojang. Att han fick napp är nog det minsta man kan säga.

Så fångar du lättast fisk…

Vad många inte vet är att det faktiskt är enklare att fånga fisk när det regnar i spelet. Du kan också fiska under vattnet.

Så gömmer du dig för Enderman…

Om du bär en pumpa på huvudet med din spelkaraktär kan inte Enderman se dig. Men du får leta noga, för pumpor är svårare att hitta än diamanter.

En klumpig bugg

Oddsen på att det ska stå ”Mineceraft” istället för ”Minecraft” i huvudmenyn är 1/10 000. Men ja, det händer.

[/et_pb_column][/et_pb_row]
10 fakta du antagligen inte visste om Call of Duty

10 fakta du antagligen inte visste om Call of Duty

Call of Duty är ett datorspel i förstapersonsperspektiv som är utvecklat av Infinity Ward och distribuerat av Activision. Spelen bygger på en hel serie av spel där olika tidsepoker äger rum. Succén var ett faktum redan efter att det första spelet i serien släpptes,...

10 fakta du antagligen inte visste om Football Manager

10 fakta du antagligen inte visste om Football Manager

Football Manager är ett fotbollsmanagerspel där du tar dig an rollen som förbundskapten för ett klubb- eller landslag. Spelet är utvecklat av Sports Interactive och distribueras av Sega. Spelserien - som lanserar ett nytt spel för PC, Macintosh och Linux samt ett eget...

[/et_pb_section]