Världens längsta baklängestur…

Den längsta baklängesturen på en motorcykel någonsin utförde Hou Xiaobin i Binzhou City, Kina. Han gav sig ut på en åktur på hela 150 km och rekordet finns än idag kvar i Guinness Rekordbok.

Ducati började som radiokomponentstillverkare…

Märket Ducati grundades egentligen för ett annat ändamål än vad de står för idag. Från första början, 13 år före andra världskriget, tillverkade de nämligen radiokomponenter.

Framhjulet tar mest stryk…

När du svänger kraftigt tar framhjulet 75% av allt grepp mot asfalten (eller gruset).

Våghalsade motorcyklister…

När vi ändå är inne på Guinness Rekordbok; världens största mänskliga pyramid utförd på just motorcyklar bestod av 201 män, fördelade på tio motorcyklar. Rekordet utfördes i Indien.

Världens längsta motorcykel

Världens längsta motorcykel tillverkades i Ryssland år 2005 och är hela 945 cm lång! Ska du ta en tur på den får du ta med dig ytterligare 15 polare, då den rymmer hela 16 personer!

Moderna sportmotorcyklar saknar gummi

Moderna sportmotorcyklar innehåller idag inget gummi alls, utan består istället av helt syntetiskt gummi. Detta för att skapa den perfekta balansen mellan hållbarhet och grepp.

10 fakta du antagligen inte visste om kryssningsfartyg

10 fakta du antagligen inte visste om kryssningsfartyg

Ett kryssningsfartyg är ett passagerarfartyg som specifikt transporterar resenärer som reser för nöjes skull. I de flesta fall är de fulla av restauranger, barer, pooler och andra nöjesaktiviteter. Har du kanske semestrat på ett kryssningsfartyg någon gång? Oavsett...