Välj en sida

Ljushyade fynd i Kina…

Forskare och utgrävare har hittat 2 000 – 5 000 år gamla mumier i Kina som är kaukasoida (ljushyade), gissningsvis från Europa. Hur mumierna har hamnat där är man osäker på.

[/et_pb_text]

Mumie full av tatueringar…

De äldsta tatueringarna man har funnit har varit på en cirka 5 000 år gammal mumie. Man kunde identifiera tatueringarna med hjälp av UV-lampor.

Prostatacancer inget nytt…

I dag vet man att prostatacancer inte är något nytt förekommande hos människosläktet. Forskare lyckades nämligen diagnostisera en 2 250 år gammal egyptisk mumifierad människa med metastatisk prostatacancer.

Mysteriet hos vandrarna som fann ”Ötzi”…

En av vandrare som fann ”Ötzi” (se bild nedanför), en 5 000 år gammal mumie begravd i isen i Alperna, hittades död, begravd i is, efter en vandringsolycka under år 2004. Han är en av sju personer som är kopplade till mumien som har hittats död under loppet av samma år.

Mumie fick pass…

När den över 700 år gamla mumien Ramses II skickades till Frankrike på mitten av 1970-talet, utfärdades det faktiskt ett lagligt egyptiskt pass inför flygresan.

[/et_pb_column][/et_pb_row]
10 fakta du antagligen inte visste om Stieg Larsson

10 fakta du antagligen inte visste om Stieg Larsson

Karl Stig-Erland Larsson, mer känd som författaren och journalisten Stieg Larsson, föddes den 15 augusti år 1954 i Skelleftehamn och dog den 9 november 2004 i Stockholm. Larsson är bland annat känd för sin romansvit Millennium-serien, inklusive filmatisering i både...

10 fakta du antagligen inte visste om Pokémon

10 fakta du antagligen inte visste om Pokémon

De senaste dygnen har till största del bestått av tidningsrubriker gällande Pokémon Go, där både unga och äldre har fått besök av polisen efter märkliga uppföranden. Spelet går ut på att fånga Pokémons i det verkliga livet, och världen över har polisen utfärdat...

[/et_pb_section]