Välj en sida

På med musiken i trädgårdslandet…!

Studier har visat att blommor kan växa snabbare om det spelas musik i närheten av dem. Imponerande, va?

Britney Spears används i militärt skrämselsyfte…

Den brittiska marinen använder Britney Spears låtar för att skrämma bort somaliska pirater ute till havs. Man kan undra hur Britney Spears ser på detta?

En fiol som varken du eller jag har råd med…

Världens dyraste musikinstrument, en Stradivarius-fiol, såldes år 2011 för 15 900 000 dollar. Ha det i åtanke när du ska sälja ditt gamla piano.

Därför kan det ibland spelas överdrivet högt på nattklubbar…

Det är inte direkt någon nyhet att det spelas oerhört högtnattklubbar. Studier har faktiskt visat att hög musik får människan att konsumera mer dryck under kortare intervaller. Ingen är nog gladare än bartendern och ägaren med andra ord.

Musik till sex borde alltså dubbla upplevelsen…?

Att lyssna på musik släpper loss samma dopamin i hjärnan som när du har sex eller äter. Kombinera sex, musik och mat så lever du som en kung eller drottning!

Jingle Bells var från början ingen julsång

Den amerikanska låten ”Jingle Bells” skrev från början till Thanksgiving och var inte alls tänkt som julsång.

10 fakta du antagligen inte visste om Dolly Parton

10 fakta du antagligen inte visste om Dolly Parton

Dolly Rebecca Parton - mer känd som bara Dolly Parton - föddes den 19 januari 1946 i Sevierville, Sevier County, Tennessee. Hon är en amerikansk countryartist, som även medverkat som skådespelare i ett antal filmer. Inom musiken är hon väldigt mångsidig och är verksam...

10 fakta du antagligen inte visste om Led Zeppelin

10 fakta du antagligen inte visste om Led Zeppelin

Det engelska rockbandet Led Zeppelin bildades 1968 i London och fick enorm popularitet på grund av sin unika stil med heavy metal-musik. Även om det ursprungligen var impopulärt hos kritikerna, samlade det fortfarande stor popularitet bland massorna. Här är några...