Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-config.php on line 84 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-config.php:84) in /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-post/classes/Initialization.php on line 413 Warning: session_start(): Session cannot be started after headers have already been sent in /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/includes/redirect.php on line 353 10 fakta du antagligen inte visste om Nikon - Sida 2 av 2 - 10Fakta.se

M-modellerna är samlarobjekt…

Nikons M-modeller är idag samlarobjekt, just för att de hade fått stämpeln ”Made In Occupied Japan”. Specifikt två modeller kan du få cirka 50 000 dollar för, i ett använt men ändå fint skick. För att se om det är en riktig M-modell kan du ta dig en titt på serienumret, som bara består av sju siffror, jämfört med de i vanliga fallen åtta siffrorna. De har alla stämpeln ”Made In Occupied Japan” just för att de tillverkades i Japan under andra världskriget.

Har ett spel för att lära dig modellerna…

Företaget i fråga vill till och med att du ska spela deras spel för att lära dig mer om kameramodellerna. Ja, det är på allvar! På bolagets hemsida finns ett interaktivt spel som ger besökaren möjlighet att upptäcka mer information om företagets historia och föga kända fakta. Spelet hittar du HÄR (extern länk).

Nikon Coolpix A…

 Den kompakta digitalkameran Coolpix A börjar att marknadsföras år 2013. Nikon DX-formatet CMOS-sensor används i Coolpix-seriens kamera för första gången.

Nikon 1 AW1…

Samma år, 2013, introduceras även Nikon 1 AW1, en avancerad typ av kamera med linser som är både vatten- och stöttåliga. Kanske för de fotografer som är ute i lite hårdare miljöer?

Globalt företag…

Idag är företaget etablerat i över 25 länder, med cirka 100 år på nacken. Kameraföretaget har strävat efter att inte bara göra den bästa kameran som är möjligt, utan att också göra den bästa upplevelsen för användarna att fånga sina dyrbara stunder.

10 fakta du antagligen inte visste om Tetra Pak

10 fakta du antagligen inte visste om Tetra Pak

Aktiebolaget Tetra Pak är ett familjeägt, ursprungligen svenskt företag, grundat 1951 som tillverkar maskiner och material för engångsemballage för mjölk, juice och andra flytande livsmedel. Företaget har fått sitt namn efter en tetraederformad mjölkförpackning. Idag...