Välj en sida

Monopol på ekologisk mat i Kina…

Av rädsla för förorenade grönsaker och kött, har regeringstjänstemän och idrottare i Kina monopol på all ekologisk mat som odlas i landet.

[/et_pb_text]

Kan även innehålla bakterieätande virus…

USA tillåter den statliga organisationen FDA att ett bakterieätande virus får användas som livsmedelstillsats även på ekologisk mat – helt utan märkning på innehållsförteckningen.

Äta organisk mat i vattensäng? Jo, man tackar…

År 1974 fanns det ett flygbolag som hade ett icke-vinstdrivande koncept där alla resenärer erbjöds vattensängar och organisk mat ombord. Kanske inte helt oväntat tog det inte ens ett år innan företaget gick i konkurs.

De med egna påsar köper oftare ekologiskt…

Konsumenter som tar med sina egna väskor eller påsar till livsmedelsbutiker är mer angelägna om att också köpa ekologiska produkter. En studie har visat att man i regel handlar cirka 13% mer ekologiska produkter – men också 7% mer benägna att köpa skräpmat, såsom chips och kakor.

Walmart säljer bäst…

Tro det eller ej, men Walmart är den butikskedja som säljer mest organisk mat i hela världen. Likaså är alla frusna ekologiska grönsaker från Kina.

[/et_pb_column][/et_pb_row]
10 fakta du antagligen inte visste om korv

10 fakta du antagligen inte visste om korv

Korv avser vanligen en livsmedelsprodukt som innehåller kött och som tillverkas i avlång form. De finns i alla möjliga olika längder, tjocklekar och typer av kött. Korv fungerar alltid som huvudrätt, tilltugg eller smörgåspålägg, och kan vara såväl ett billigt...

[/et_pb_section]