Monopol på ekologisk mat i Kina…

Av rädsla för förorenade grönsaker och kött, har regeringstjänstemän och idrottare i Kina monopol på all ekologisk mat som odlas i landet.

Kan även innehålla bakterieätande virus…

USA tillåter den statliga organisationen FDA att ett bakterieätande virus får användas som livsmedelstillsats även på ekologisk mat – helt utan märkning på innehållsförteckningen.

Äta organisk mat i vattensäng? Jo, man tackar…

År 1974 fanns det ett flygbolag som hade ett icke-vinstdrivande koncept där alla resenärer erbjöds vattensängar och organisk mat ombord. Kanske inte helt oväntat tog det inte ens ett år innan företaget gick i konkurs.

De med egna påsar köper oftare ekologiskt…

Konsumenter som tar med sina egna väskor eller påsar till livsmedelsbutiker är mer angelägna om att också köpa ekologiska produkter. En studie har visat att man i regel handlar cirka 13% mer ekologiska produkter – men också 7% mer benägna att köpa skräpmat, såsom chips och kakor.

Walmart säljer bäst…

Tro det eller ej, men Walmart är den butikskedja som säljer mest organisk mat i hela världen. Likaså är alla frusna ekologiska grönsaker från Kina.

10 fakta du antagligen inte visste om kakor

10 fakta du antagligen inte visste om kakor

Finns det någon som inte älskar kakor, egentligen? Förr hörde det till det formella att baka sju sorters kakor om man skulle bjuda hem något - lyckligtvis har detta förändrats, och idag är det i princip lika billigt att köpa kakor i butiken som det är att baka hemma...

10 fakta du antagligen inte visste om curry

10 fakta du antagligen inte visste om curry

Curry betyder egentligen "kryddad sås", men i Sverige menar man med curry istället vanligen en kryddblandning som alltid måste innehålla gurkmeja, som ger curryn den karaktäristiska orangegula färgen. Kryddblandningar av motsvarande sort kallas på den indiska...