Välj en sida

Regeringen tackade dock nej…

För att påverka en lagförändring i Columbia om utlämning sägs Pablo Escobar ha mutat hela den colombianska staten, då han erbjöd sig att betala hela landets statsskuld mot en garanti på att inte bli utlämnad till USA. Det vill kort och gott säga cirka tio miljarder dollar.

Mutade sig hela vägen till USA…

På toppen av sin karriär inom drogsmuggling kunde han få ut närmare 15 ton av kokain från Columbia, där det mesta till till USA. Snacka om att ha kontakter!

Råttor åt upp miljontals dollar…

Ungefär tio procent av Pablo Escobars pengar gick helt upp i rök. Detta var dock något han hade med i sina kalkyler, då råttor och andra skadedjur gärna tuggade i sig miljoner och åter miljoner av kartellens sedlar.

Stod för 80% av försäljningen…

Under 1980-talet stod Escobars kartell, Medellínkartellen, för cirka 80% av hela kokainförsäljningen i USA. Inte undra på att de hade mycket pengar!

Skulle skjuta ihjäl presidentkandidat

År 1990 sköt Pablo Escobars kartell ner ett flygplan där 110 oskyldiga människor dog. Målet med attacken var att döda presidentkandidaten Cesar Gaviria. Dock fanns inte Gaviria ombord på planet som planerat. Det fick även folk att ändra uppfattning om Escobar, då han hade blivit så maktgalen att han var villig att ta död på 110 oskyldiga människor för att komma åt en enda person.

10 fakta du antagligen inte visste om Stephen Hawking

10 fakta du antagligen inte visste om Stephen Hawking

Stephen Hawking föddes den 8 januari 1942 i Oxford, England, och är en brittisk fysiker, kosmologiforskare, populärvetenskaplig författare och forskningsdirektör vid Centre for Theoretical Cosmology inom Universitetet i Cambridge. Hans vetenskapliga arbeten inkluderar...