Ville utplåna valutainflationen

Venturekapitalisten Peter Thiel var med som medgrundare enbart för att han ville utplåna valutainflationen över hela världen.

Begränsades på grund av bedrägerier

En begränsning av PayPal var nödvändig sedan några år tillbaka. Detta eftersom många nigerianer använde betalningsplattformen för att bedriva bedrägeri med många utländska köpare på bland annat eBay.

Bannlysta organisationer

Likaså har begränsningar skett när det handlar om donationer till somliga organisationer. Ironiskt nog kan du till exempel ge pengar till nordkoreanska staten – men inte till WikiLeaks.

Gigantiskt i staterna

Även om PayPal kanske inte är så utbrett i Sverige som företaget i fråga själva hade önskat, är det onekligen populärt i USA. Cirka 72% av alla näthandlare använder sig nämligen utan deras tjänster.

Fick hjälp av YouTube-grundare

Chad Hurley, en av medgrundarna till YouTube, hjälpte till att utforma den ursprungliga PayPal-logotypen.

10 fakta du antagligen inte visste om Microsoft

10 fakta du antagligen inte visste om Microsoft

Microsoft Corporation är ett multinationellt datorföretag baserat i Redmond, Washington, med över 118 000 anställda. Företaget är i dag världens största inom programvaruutveckling, men vägen dit har inte varit helt lättsam. Företagets grundare, Bill Gates, är idag mer...

10 fakta du antagligen inte visste om Tetra Pak

10 fakta du antagligen inte visste om Tetra Pak

Aktiebolaget Tetra Pak är ett familjeägt, ursprungligen svenskt företag, grundat 1951 som tillverkar maskiner och material för engångsemballage för mjölk, juice och andra flytande livsmedel. Företaget har fått sitt namn efter en tetraederformad mjölkförpackning. Idag...