Välj en sida

Flög över Pentagon i demonstration…

År 1967 begärde demonstranter tillstånd att flyga över Pentagon 90 meter upp i luften, för att demonstrera med sånger och ramsor, för att förlåta det av dess ondo och avsluta Vietnamkriget. Myndigheterna gick med på deras krav, men de fick dock endast flyga nio meter över byggnaden för ett fredligt demonstrerande.

Spänningarna under kalla kriget…

Under kalla kriget trodde Sovjetunionen att den trafikerade byggnaden i centrum på gården i Pentagon var ett topphemlig mötesrum och pekade kärnvapen mot platsen. Det hela visade sig bara vara en korvkiosk, och turligt nog avfyrades aldrig några kemiska vapen.

Läste över 4 100 sidor för att avslöja Vietnamkrigets propaganda…

En senator från Alaska läste hela 4 100 sidor från Pentagons dokument på golvet i kongressen och i den inspelningshallen som finns på kongressen, just för att få kännedom och sprida vidare om lögnerna kring Vietnamkriget som det amerikanska försvarsdepartementet spred.

Terrorattackerna skulle ha skett redan 1994…

Redan år 1994 fanns det terrorplaner mot USA. En passagerare dödades av en bomb på ett filippinskt flygplan. Detta ledde den filippinska polisen till att upptäcka en komplott att spränga 11 flygplan under 48 timmar som skulle flyga över Stilla havet, och även ett tomt flygplan. Den filippinska myndigheten delade med sig av informationen till amerikanska FBI år 1995. Tanken var att flygplanen skulle störta in i World Trade Center och Pentagon redan då. Det hela blev istället verklighet år 2001.

Smart drag

År 2005 blev några kraftigt censurerade dokument från försvarsdepartementets byggnad hävda och fria för allmänheten. Detta tack vare att en anställd klippte ut och klistrade in texten i ett annat dokument, vilket resulterade i att det överstrukna och censurerade blev helt synligt.

10 fakta du antagligen inte visste om vinter

10 fakta du antagligen inte visste om vinter

Vinter är den kallaste av de fyra årstiderna i områden med subtropiskt, tempererat klimat, subarktiskt klimat samt polarklimat. I tropiskt klimat kan begreppet ibland användas istället för "regnperiod". Här i vårt avlånga land i nord är vintern på många ställen som...

10 fakta du antagligen inte visste om Area 51

10 fakta du antagligen inte visste om Area 51

Anläggningen är utan tvekan en av världens mest hemliga, och ingen utanför vet egentligen riktigt vad som försiggår. Area 51  är den icke-officiella benämningen på den amerikanska militärbasen tillhörande USA:s flygvapen, belägen i Lincoln County i delstaten Nevada,...