Välj en sida

Det fattas ett par ballonger i filmen Upp

I filmen Upp (2009) – som handlar om den grinige 78-årige gubben som flyttar sitt hus med hjälp av ballonger, men får oväntat resa tillsammans med den yngre killen Russel – kan vi räkna ihop hela 20 622 ballonger som lyfter huset. I verkligheten hade det dock behövts över 12 000 000 heliumfyllda ballonger för att lyfta ett så tungt hus!

Fyra filmidéer under ett lunchmöte…

Idéerna för filmatiseringarna och skapandet av filmerna Wall-EHitta NemoEtt Småkryps Liv och Monsters Inc uppkom på ett och samma lunchmöte. Filmerna utvecklades dock aldrig samtidigt som varandra och släpptes med några års mellanrum.

Säkert från jordbävningar och gratis Disney World…

Delar av USA är ofta drabbade av jordbävningar – ibland lite mindre, men ibland även lite större. Om du är anställd hos Pixar kan du dock känna dig lugn, eftersom deras högkvarter är ett av de mest säkra husen vid en jordbävning. Och inte nog med det; alla anställda får också fritt inträde till Disney World – där de får ta med ytterligare tre kompisar!

Lampan har större betydelse än vad du kan tänka dig…

Du har nog lagt märke till lampan (bilden nedanför) som alltid dyker upp vid Pixars logotyp? Denna kontorslampa var företagets första animation och kallades för ”Luxo Jr.”. Kortfilmen om Luxo Jr. var den första datoranimerade filmen som fick ett pris, och var nominerad till ”Bästa animerade kortfilm”.

I varje Pixar-film kan man se en karaktär från nästkommande film

Precis som Disney brukar även Pixar Animation Studios visa upp små hintar från sin nästkommande film. Vi låter det vara osagt vilka scener och vilka karaktärer det är, just för att du ska ha något att leta efter när du ser på filmerna!

10 fakta du antagligen inte visste om Serneke

10 fakta du antagligen inte visste om Serneke

Serneke Group AB är en byggkoncern med verksamhetsområde i Sverige. År 2002 grundades SEFA Bygg och konsult AB, namnet ändrades senare efter utökning till SEFA AB och ännu senare till det nuvarande – Serneke Group AB. VD och grundare är Ola Serneke, som föddes i...

10 fakta du antagligen inte visste om Kalle Anka

10 fakta du antagligen inte visste om Kalle Anka

Kalles första officiella framträdande var den 9 juni 1934 i kortfilmen "Den kloka hönan" (The Wise Little Hen) och har sedan dess varit en av Disneys mest omtyckta och mest komiska karaktärer. Kalle Anka gjorde även tidigt karriär som seriefigur. Två serieskapare har...

10 fakta du antagligen inte visste om The Terminator

10 fakta du antagligen inte visste om The Terminator

The Terminator hade Sverigepremiär den 8 februari 1985 och tog hela det svenska folket med storm. Och ja, inte bara det svenska folket – hela världen. Filmen satte dessutom Arnold Schwarzenegger på kartan som en riktigt hård actionskådis och idag finns hela fem delar...