Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-config.php on line 84 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-config.php:84) in /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-post/classes/Initialization.php on line 413 Warning: session_start(): Session cannot be started after headers have already been sent in /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/includes/redirect.php on line 353 10 fakta du antagligen inte visste om Pokémon Go - Sida 2 av 2 - 10Fakta.se

Startade som ett aprilskämt…

Hela idén för spelet startade egentligen som ett aprilskämt under år 2014. Det hela som var ett välplanerat skämt mellan de dåvarande cheferna på NintendoPokémon Company och Google Maps ledde egentligen till ett av världens mest nedladdade spel under kortast tid. Aprilskämtet gick under rubriken ”Pokémon Challenge”, och under 24 timmar skulle Google ha placerat ut 150 Pokémonplatser världen över på Google Maps som de lättlurade användarna skulle hitta genom att trycka på dem. Det hela blev ett ambitiöst projekt bland både Pokémon-fans och de som knappt hade en aning om vad ens Pokémon var för något. Inte undra på att det liknande upplägget i slutändan blev ett populärt spel.

Kan även användas för ondsinta uppsåt…

Spelet kan också användas för ondsinta uppsåt. Enligt en polisrapport från Missouri, USA, ska till exempel fyra ungdomar ha använt sig av geolocation-alternativet för att leta upp offer som de kunde råna, som då givetvis bara sprang runt och letade Pokémons.

Olyckliga hotspots…

Appen har avsatt Pokéstops och andra tillhörande ting till spelet till några mycket udda platser. Många har rapporterat kyrkogårdar som en hotspot. Även den australiensiska polisstationen och brittiska MI5 har uppenbarligen fallit offer för denna märkliga funktion.

Kan det bli något med McDonalds…?

Det florerar rykten om att Pokémon Go och McDonalds kommer att inleda ett samarbete inom kort. Om ryktena stämmer kan du snart slåss mot andra spelare med hela munnen full av pommes frites och hamburgare!

Så fångar du in Pikachu i början

När spelet påbörjas för första gången av en användare brukar man få fånga in en BulbasaurCharmander eller Squirtle i en form av träning för framtida infångningar. Men om du bara ignorerar den söta lille Pokémonen och istället väljer att vandra iväg, kan du faktiskt fånga in en Pikachu som din första Pokémon istället!

Snart är vi nog helt digitala

Ett armband vid namn Pokémon Go Plus med en liten brosch utvecklad av Nintendo planeras att släppas. Den använder sig av Bluetooth för att meddela bäraren när en Pokémon är i närheten med en lysdiod.

10 fakta du antagligen inte visste om Valorant

10 fakta du antagligen inte visste om Valorant

Valorant är ett lagbaserat spel i förstapersonsperspektiv som utspelas i en nära framtid. Spelet är utvecklat av Riot Games och finns tillgängligt för PC-datorer med Windows som operativsystem. Spelaren spelar som en av flera agenter, karaktärer som är designade...

10 fakta du antagligen inte visste om Call of Duty

10 fakta du antagligen inte visste om Call of Duty

Call of Duty är ett datorspel i förstapersonsperspektiv som är utvecklat av Infinity Ward och distribuerat av Activision. Spelen bygger på en hel serie av spel där olika tidsepoker äger rum. Succén var ett faktum redan efter att det första spelet i serien släpptes,...

10 fakta du antagligen inte visste om Football Manager

10 fakta du antagligen inte visste om Football Manager

Football Manager är ett fotbollsmanagerspel där du tar dig an rollen som förbundskapten för ett klubb- eller landslag. Spelet är utvecklat av Sports Interactive och distribueras av Sega. Spelserien - som lanserar ett nytt spel för PC, Macintosh och Linux samt ett eget...