Byggde polisbilar åt Nederländerna…

Den holländska polisen körde Porsche 356, som biltillverkaren byggde specifikt åt holländarna ett helt år efter att produktionen av bilarna hade slutat. Komikern och skådespelaren Jerry Seinfeld har numer en av dessa polisbilar i sin ägo.

911 skulle egentligen ha hetat 901…

Egentligen skulle 911-modellen (på bilden nedanför) ha haft betäckningen 901, men stoppades av Peugeot, som hävdade att de hade rätt till alla betäckningar med en nolla i mitten (exempelvis Peugeot 205).

Bil från 70-talet skulle kunna slå dagens racerbilar…

I vissa avseenden skulle Porsche 917, som var från början av 1970-talet, kunna vinna över dagens racerbilar. Beroende på vilken tävling bilen deltog i, kunde den som mest vara utrustad med 1 100 hästkrafter och nå ett toppfart på 390 km/h!

Har utvecklat klockor…

År 1972 utvecklade Porsche Design världens första svarta chronographklocka (se bild nedanför). Det handlade om funktionalitet, så designen var hämtad från mätaren från Porsche-bilarna. Sen råkade den bara bli helt fantastisk också!

Tillverkade traktorer

Företaget har egentligen en mer fascinerande traktorhistoria än Lamborghini. De gjorde även en bensindriven traktor speciellt för kaffeodlare (som också var knallorange och jätteful), så dieselavgaser inte skulle påverka skörden.

Överlägsen racerbil

Porsches racerbilar har vunnit ungefär 24 000 tävlingar världen över. Inget annat bilmärke kan toppa det!

10 fakta du antagligen inte visste om TikTok

10 fakta du antagligen inte visste om TikTok

TikTok, även känt som Douyin (kinesiska: 抖音; pinyin: Dǒuyīn; ordagrant: "vibrato") i Kina, är en sociala medier-app för skapande och delning av videor och livesändningar. Appen släpptes i september 2016 av Bytebance, och är nu en ledande plattform för korta videor....

10 fakta du antagligen inte visste om Renault

10 fakta du antagligen inte visste om Renault

Renault S. A. är en fransk multinationell fordonstillverkare med huvudkontor i Boulogne-Billancourt i norra Frankrike. Idag ingår även märkena Dacia och Renault Samsung Motors i koncernen. Lastbilsdivisionen sköts sedan försäljningen 2001 av Volvo i dotterbolaget...

10 fakta du antagligen inte visste om kryssningsfartyg

10 fakta du antagligen inte visste om kryssningsfartyg

Ett kryssningsfartyg är ett passagerarfartyg som specifikt transporterar resenärer som reser för nöjes skull. I de flesta fall är de fulla av restauranger, barer, pooler och andra nöjesaktiviteter. Har du kanske semestrat på ett kryssningsfartyg någon gång? Oavsett...