Välj en sida

Det där med porrstjärnor har alltid fascinerat människor, och minst sagt skapat många frågetecken. Men en porrstjärnas liv är egentligen inte så annorlunda gentemot just ditt liv. Detta ville vi redogöra och bevisa, så vi tog kontakt med den svenska porrstjärnan Puma Swede (Johanna). Här är tio fakta som du bör känna till om Sveriges stolthet inom den pornografiska branschen!

Puma Swede äger knappt något alls

Johanna äger knappt någonting. Hon har nästan alla sina tillhörigheter i två resväskor, som hon reser runt med. Ett par kartonger med några personliga tillbehör är placerade hos vänner och familj. Hon äger heller inga möbler eftersom hon inte har någon fast adress. Johanna säger att det var svårt att göra av sig med saker till en början, men sen blir det en befrielse att inte äga en massa ting.

Puma Swede läser varje dag…

Johanna läser varje dag. Mycket fiction, men även om konst, biografier och faktaböcker. Hon berättar för oss att hon aldrig läst en hel bok i skolan, utan fuskade sig igenom samtliga redovisningar av böcker som hon skulle ha läst. American Psycho var den första boken som hon tog sig igenom, och tycker fortfarande att den är en utav de bästa böcker som hon har läst. Förutom sin egna bok då, så klart, skrattar hon.

Målar på fritiden…

Hon målar och gör kollage på fritiden bland annat. Puma Swede berättar att hon hoppas ha en konstutställning i Stockholm i år, som kallas för ”f*ckart”. Mer om detta kan ni läsa om HÄR (extern länk).

Jobbade som städerska…

Hennes första sommarjobb var som städerska i staden Tumba på Komvux. Hon berättar att hon tjänade uselt och fick skrapa loss tuggummin under skolbänkarna och skura nerskitna toaletter. När lönen väl kom bad hennes mamma om hälften och påpekade att det är så livet funkar – man betalar för sig. Surt var det, säger Puma Swede, men hon lärde sig att hushålla med de få kronor hon fick till övers.

Puma Swede har stora fötter…

 Under sin uppväxt skämdes Johanna över sina stora fötter. På något sätt ”växte” de fortare än någon annan av hennes kroppsdelar. Johanna hade storlek 38 i årskurs 4. När de sedan på gymnasiet hade statistik på matematiklektionen och alla i klassen skulle ange sin skostorlek, ljög hon och sa att hon hade 38 i skostorlek, fast hon i själva verket hade storlek 40. Men ni vet vad man säger; stora fötter, stora… sockar!

10 fakta du antagligen inte visste om Victoria Silvstedt

10 fakta du antagligen inte visste om Victoria Silvstedt

Karin Victoria Silvstedt föddes den 19 september 1974 i Skelleftehamn, är uppvuxen i Bollnäs och är en svensk fotomodell, skådespelare och sångerska. Men är du född efter 70-talet så visste du garanterat redan detta, så vi på 10fakta.se kände därför att vi behövde...

10 fakta du antagligen inte visste om Dolly Parton

10 fakta du antagligen inte visste om Dolly Parton

Dolly Rebecca Parton - mer känd som bara Dolly Parton - föddes den 19 januari 1946 i Sevierville, Sevier County, Tennessee. Hon är en amerikansk countryartist, som även medverkat som skådespelare i ett antal filmer. Inom musiken är hon väldigt mångsidig och är verksam...