Blev nominerad till Olympiska Spelen…

Innan gruppen grundades arbetade Christoph Schneider som telefoninstallatör. Jag är ganska säker på att han gillar sitt nuvarande jobb bättre. Till Lindemann är mer sportslig av sig, och innan han blev en del av Rammstein deltog han bland annat i ”European Junior Swimming Championships” i Florence 1978. Han var även nominerad till att deltaga i Olympiska Spelen i Moskva 1980, men valde istället att gå den musikaliska vägen.

Nya namnförslag var tredje dag…

Till Lindemann (bilden nedanför) har tidigare berättat att Olli Riedel åter igen nästan blev utsparkad från bandet under sommaren 1999, då han varannan eller var tredje dag kom med ytterligare nya namnförslag till bandet. Schneider har även sagt i en intervju att de ständiga namnförslagen från Riedel var så påfrestande att Schneider nästan lämnade bandet själv.

Världens kanske dummaste namnförslag…

Det är mycket om Olli Riedel, men uppenbarligen finns det mycket att säga om honom också. Flake och Riedel hamnade i fyllebråk vid ett tillfälle under år 2003, då Riedel seriöst föreslog att de skulle byta namn till ”Donaudampfschiffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbeamtengesellschaft” (nej, vi hittade inte på detta oerhört långa namn, förslaget var på riktigt).

Har vunnit Grammy…

År 1999 valdes Rammstein till ”Best Metal Performance” under den fyrtioandra upplagan av Grammy Awards.

Spelade i samma band innan Rammstein

Landers och Lorenz har sedan tidigare spelat i samma band, innan Rammstein grundades. Då i bandet ”Feeling B”.

10 fakta du antagligen inte visste om orkestrar

10 fakta du antagligen inte visste om orkestrar

En orkester är inom musiken en instrumental ensemble. Vanligen avses en större grupp med koriskt besatta stämmor, i motsats till ett mindre band, grupp eller "kapell", men beteckningarna kan variera beroende på sammanhang. Orkestrar har förekommit många olika former...

10 fakta du antagligen inte visste om Dolly Parton

10 fakta du antagligen inte visste om Dolly Parton

Dolly Rebecca Parton - mer känd som bara Dolly Parton - föddes den 19 januari 1946 i Sevierville, Sevier County, Tennessee. Hon är en amerikansk countryartist, som även medverkat som skådespelare i ett antal filmer. Inom musiken är hon väldigt mångsidig och är verksam...