Tillverkas av maskiner – sätts ihop för hand…

Även om många tror att det bara är en myt, så sätts de än idag ihop för hand. Givetvis är det dock maskiner som tillverkar alla dess delar till klockorna.

Världens dyraste…

Världens dyraste Rolexklocka (se bild nedanför) såldes för otroliga 1 176 000 dollar! Den oerhört ovanliga klockan, som tillverkades 1942, såldes på Christie’s Important Watches i Genève, Frankrike. Endast tolv exemplar av denna klocka med beteckningsnumret ”Ref 4113” tillverkades.

Mysteriet med stiftelsen…

Hans Wilsdorf Foundation grundades år 1944 efter bortgången av Wilsdorfs hustru. Samtliga ägarandelar i Rolex har överförts till stiftelsen tillsammans med instruktioner om hur ekonomin ska hanteras. Enligt schweizisk lag behöver inte privata välgörenhetsorganisationer redovisa om deras respektive välgörenhetsorganisationer, vilket också har lett till att det aldrig har kunnat bekräftats om några pengar har mottagits av någon stiftelse från Hans Wilsdorf Foundation. Mysteriet kvarstår.

Strippor lär sig att skilja på kopior…

I USA, och många andra länder för den delen, blir strippor ofta utbildade att lära sig skilja på en äkta och en fejkad Rolexklocka – på ganska långt håll dessutom. Detta för att de inte ska ”slösa tid” på män som antagligen inte har några större pengar i fickorna.

Betyder egentligen ingenting

Många undrar vad ”Rolex” egentligen betyder, men enligt grundaren själv betyder det inget speciellt, utan ansågs bara ”se bra ut” på klockor, och gick dessutom att uttala smärtfritt på alla språk.

10 fakta du antagligen inte visste om TikTok

10 fakta du antagligen inte visste om TikTok

TikTok, även känt som Douyin (kinesiska: 抖音; pinyin: Dǒuyīn; ordagrant: "vibrato") i Kina, är en sociala medier-app för skapande och delning av videor och livesändningar. Appen släpptes i september 2016 av Bytebance, och är nu en ledande plattform för korta videor....

10 fakta du antagligen inte visste om Renault

10 fakta du antagligen inte visste om Renault

Renault S. A. är en fransk multinationell fordonstillverkare med huvudkontor i Boulogne-Billancourt i norra Frankrike. Idag ingår även märkena Dacia och Renault Samsung Motors i koncernen. Lastbilsdivisionen sköts sedan försäljningen 2001 av Volvo i dotterbolaget...