Mycket av scientologitron handlar om utomjordiska ting…

Enligt Scientologins grundare, L. Ron Hubbard, var en utomjording vid namn Xenu diktator i den galaktiska konfederationen, som för 75 miljoner år sedan förde miljarder av människor till ”Teegeeack” (det vill säga jorden) och placerade dem runt vulkaner, för att sedan ta död på alla med hjälp av vätebomber. Deras själar (thetaner) förblev instängda på jorden, och Xenu implanterade dem med ”falska bilder” av historiska händelser som Hubbard hävdar aldrig har existerat, såsom Jesus Kristus med mer. Hubbard anser thetaner (själar) som mänskliga själar.

Journalist blev uthängd av rörelsen efter ett reportage…

Efter att den amerikanska journalisten Anderson Cooper (se bild nedanför) gjorde en veckolång femdelars-undersökning om rörelsen såg Scientologikyrkan rött. De svarade genom att skriva ihop en 95 sidor lång kritisk tidning om journalisten i fråga.

I de flesta länder anses det som en sekt…

Schweiz anses inte Scientologi-kyrkan tillhöra ett religiöst samfund, utan definieras istället som ett kommersiellt företag. I Frankrike och Chile, med många fler länder, anses det istället som en sekt.

Kristie Alley och Tom Cruise är bara några av många kändisar som är med…

Kända scientologer inkluderar bland annat Tom CruiseJohn TravoltaLisa Marie PresleyWill Smith och Kristie Alley (se bild nedanför), där den sistnämnda hävdar att samfundet har fått henne till att hjälpa henne med sitt kokainberoende tack vare deras ”terapiprogram”. Andra hävdar dock att hon mer är ett ansikte utåt för scientologikyrkan i hopp om att värva fler medlemmar.

Travolta erkände sin sons autism – trots att scientologerna inte tror på det…

Efter att skådespelaren John Travoltas son Jette dog, stannade ”skötare” från scientologerna med Travolta dag och natt för att hjälpa honom genom sorgearbete och vad de kallar det, ”en prövning”. Det var också efter Jett dog som Travolta erkände att Jett var autistisk, trots att Scientologikyrkan inte tror på att autism existerar.

10 fakta du antagligen inte visste om Notre-Dame

10 fakta du antagligen inte visste om Notre-Dame

Cathédrale Notre-Dame de Paris betyder ungefär "Vår frus katedral i Paris"), och kallas i vanligt tal bara för Notre-Dame. Katedralen finner du i Paris, belägen på ön Île de la Cité i floden Seine. Den uppfördes mellan 1163 och 1345 och ritades av Maurice de Sully....

10 fakta du antagligen inte visste om halalslakt

10 fakta du antagligen inte visste om halalslakt

Skäktning är en slaktmetod föreskriven inom judendom (kosherslakt) och islam (halalslakt). I båda fallen avlivas djuret genom att halspulsådrorna skärs av med kniv. I Sverige finns det ett effektivt förbud mot slakt av stora djur som inte avlivas utan föregående...

10 fakta du antagligen inte visste om satanism

10 fakta du antagligen inte visste om satanism

Satanism är en heterogen samling av filosofiska och religiösa trosuppfattningar som grundar sig på ett aktivt ställningstagande för satansfiguren. Idén om djävulsdyrkande sällskap tros komma från slutet av 1300-talet, men föreställningen om människor som ingått i...