Välj en sida

Att utvecklas till en sociopat kan bero på arvsmassan…

En studie som fokuserade på en grupp av sociopater som hade adopterats som barn visade att de biologiska släktingar till sociopater var fyra till fem gånger större risk att vara sociopat än en vanlig människa. Forskarna noterade med detta att det är lättare för ”dåliga frön att blomma ut i dåliga miljöer”.

En seriemördare lider i princip alltid av psykopatiska drag…

Den amerikanska tidningen Crime Times har rapporterat att psykopater har en större tröskel när det kommer till rädsla och är mindre benägna att svara på skräckinjagande stimuli. Med andra ord kan de vara ”immuna” mot att frukta på ett sätt som andra människor är. Dessutom, deras skrämselreaktion var betydligt mindre än den genomsnittliga personen, vilket innebär att de behöver en högre spänning eller stimulering för att få en intensiv upplevelse.

I USA finns det markant flest seriemördare…

USA är det land där störst andel seriemördare finns – eller åtminstone har åkt fast. Landet representerar cirka 76% (!) av världens total. Europa hamnar långt efter på en andra plats med sina cirka 17%. Det innebär alltså att resterande världsdelar delar på endast 7%.

Man kan omöjligt säga hur ett barn blir som vuxen…

Även om det är totalt omöjligt att förutsäga om ett barn kommer att växa upp till en seriemördare eller inte bör man åtminstone ha koll efter tre varningssignaler om framtida psykotiska beteenden. 1) Djurtortyr2) Förlängd sängvätning3) Pyromani. Kriminologer kallar dessa symptom för ”triaden”. Cirka 60% av alla dömda seriemördare har haft förlängd sängvätning ända in i tonåren.

Cancer vanligast hos män

En man löper ungefär 35% större risk att bli diagnostiserad med prostatacancer än vad än kvinna gör för bröstcancer. Med andra ord; glöm inte att kolla prostatan, killar. Prostatacancer är den mest utbredda cancerform som totalt drabbar oss människor.

10 fakta du antagligen inte visste om underkläder

10 fakta du antagligen inte visste om underkläder

Underkläder är kläder som främst är skapade för att bäras under andra kläder, oftast närmast kroppen. De kan fungera som ett skydd för de andra kläderna från kroppsvätskor, forma kroppen eller ge stöd åt vissa kroppsdelar. Men allt detta visste du så klart redan, så...

10 fakta du antagligen inte visste om snarkning

10 fakta du antagligen inte visste om snarkning

Finns det något mer irriterande att försöka att sova jämte någon som ligger och snarkar som om taket skulle lyfta sig vilken sekund som helst? Snarkning uppkommer genom trång luftpassage i svalget under sömn. Snarkningen kan förvärras vid förkylning, alkoholpåverkan...