Sex är ett ofta diskuterat ämne, världen över. Och i samband med att ämnen blir till heta diskussioner uppstår också osanningar och myter. Den vanligaste myten vi har när det kommer till sex är gissningsvis relaterad till analsex. Därför tänkte vi att det är hög tid att reda ut några kända myter! Håll tillgodo!

Penisen spelar inte så stor roll…

Myt: Penisens längd och tjocklek avgör helt en kvinnas njutning. Det här är självklart inte sant på något sätt. Det handlar mer om vad man kan göra med sin lilla utväxt. I genomsnitt är en penis 9 cm lång, och 13 cm lång vid erektion. 

Man onanerar bara när man är singel…

Myt: Man onanerar i princip bara när man är singel. Du som är i ett förhållande vet nog med dig att det hela bara är en myt. Hela 85% av männen och 45% av kvinnorna hävdar att de fortfarande onanerar, trots att de är i ett sunt förhållande.

En säker man är ett säkert kort…

Myt: Man attraheras bara av någon på grund av utseendet under första träffen. Nej, det gör man inte, och det är så mycket mer än utseendet som spelar in. Kvinnor har en tendens att attraheras av män som kan bära ansvar, exempelvis när det kommer till barnuppfostran och det ekonomiska. Män drar sig gärna mot kvinnor som visar tecken på fertilitet.

Män är alltid redo för sex…

Myt: Män är alltid redo för sex! Män själva vet redan att detta är en myt. En studie visade att män som har en känsla av att de ”måste” vara redo för sex jämt hade större problem med erektion, medan män som inte kände samma press presterade bättre.

Ett samlag är inte långt…

Myt: Ett samlag brukar vara i cirka 30 minuter. Visst, det finns de som klarar att hålla på länge i sängen. Men att orka i 30 minuter är ganska ovanligt. Från penetrering till ejakulation är snittiden 6-10 minuter. Så om du orkar hålla på i mer än 30 minuter tillhör du uppenbarligen eliten! 

10 fakta du antagligen inte visste om herpes

10 fakta du antagligen inte visste om herpes

Herpesvirus är en virusfamilj, som tillhör släktet Herpesviridae, av dubbelsträngat DNA som ger sjukdomen herpes. Namnet herpes härstammar från det grekiska ordet "herpein" som betyder "att krypa", syftande på att viruset orsakar klåda. Viruset är klassat som relativt...

10 fakta du antagligen inte visste om Mshop

10 fakta du antagligen inte visste om Mshop

Sexleksaker, sexiga underkläder och allt som egentligen hör till inom sänghalmens fyra väggar blir allt mer och mer populärt. Idag är det en miljardindustri, framförallt i västvärlden. I många asiatiska länder är det än i dag förbjudet att sälja sexleksaker. Men vi...