Kenner tillverkar figurer…

Företaget Kenner var den största utvecklaren och distributören av figurer, och mellan 1978 – 1986 släpptes över hundra olika filmfigurer.

De säger aldrig Boba Fett…

Boba Fetts namn nämns inte en enda gång i filmen Empire Strikes Back. Istället refererar de andra honom till ”The Bounty Hunter”.

Sjukt mycket intäkter…

Den totala mängden av intäkter som inkommit hittills genom hela franchisen uppgår till hela 27 miljarder dollar.

Lego har nyttjat Star Wars till fullo…

Star Wars-Legot har minst sagt varit en lyckad affär – både för franchisen i sig och Lego. Sedan 1999 har över hela 200 000 000 byggsatser sålts med Star Wars-tema.

Största Star Wars-byggnaden…

Den största Star Wars-byggnaden som någonsin har byggts av Lego-klossar bestod av hela 5 300 000 brickor och var en mindre kopia av X-Wing.

10 fakta du antagligen inte visste om filmen Gudfadern

10 fakta du antagligen inte visste om filmen Gudfadern

Gudfadern är en av de mest kulturförklarade och hyllade filmerna någonsin, och är klassad som den film med näst högst betyg på IMDb.com, där bara ”Nyckeln till Frihet” har fått ett högre betyg. Har du sett klassikern? Här är i så fall tio fakta som du måste känna...

10 fakta du antagligen inte visste om The Matrix

10 fakta du antagligen inte visste om The Matrix

Filmen The Matrix blev en riktig trendsättare när den kom år 1999, och har vunnit hela 4 Oscar©! Filmen anses även vara den 18:e bästa genom tiderna, enligt IMDb. Med största sannolikhet har du sett trilogin, men här är i alla fall tio fakta om den första filmen som...