Finns mer än bara grön kryptonit…

För den som inte är alltför inbiten i DC Comics serievärld kan det kanske komma som en överraskning att det inte bara finns grön kryptonit. I serierna har det även funnit med and annat röd, guld, vit, gul, svart, silver, blå, lila och rosa kryptonit. De olika färgerna hade alla olika egenskaper. Den sistnämnda – rosa kryptonit – sägs förvandla kryptoner till homosexuella, men det har aldrig bekräftats av serieförlaget. 

Kryptonit inte hans enda svaghet…

Det sägs ofta att kryptonit är Supermans enda svaghet, men detta stämmer inte riktigt. Magi har nämligen också visat sig vara effektiv mot att försvaga superhjälten. Likaså kan hans röntgensyn försämras av bly.

Har jobbat ihop med Captain America…

Amalgam Comics – som var serietidningar på 90-talet som kombinerade DC Comics och Marvel – arbetade Superman tillsammans med Marvels Captain America för att ta fram supersoldater.

Film hade kunnat bli regisserad av Tim Burton…

Under 1990-talet blev produktionen av en påtänkt film om Superman avbruten. Tanken var att Tim Burton skulle regissera den med Nicholas Cage i huvudrollen som Clark Kent/Superman. Filmen gjordes dock aldrig, men Nicholas Cage erhöll ändå 20 miljoner dollar i lön.

Vad är det med Superman och L.L…?

Många av Supermans förälskelser genom åren har haft initialerna L.L, bland annat: Lois Lane, Lana Lang, Lori Lemaris och Lyla Lerrol. En annan intressant sak att notera är att Supergirls alter-ego är Linda Lee.

Blev biten av Dracula…

Vid ett tillfälle blev Superman biten av Dracula. Men eftersom hans celler innehåller så mycket strålning från solen slutade det helt enkelt med att Dracula exploderade.

10 fakta du antagligen inte visste om Bruce Willis

10 fakta du antagligen inte visste om Bruce Willis

Bruce Willis är en före detta amerikansk skådespelare och sångare som föddes på en militärbas i Tyskland den 19 mars 1955 (dåvarande Västtyskland). Han växte upp i New Jersey men flyttade senare till New York för att fullfölja sin dröm som skådespelare. Där arbetade...

10 fakta du antagligen inte visste om That ’70s Show

10 fakta du antagligen inte visste om That ’70s Show

Den största snackisen just nu är uppföljaren till That '70s Show som streamar på Netflix - That '90s Show, med fokus på Erics och Donnas dotter och även romansen med Michaels och Jackies son. TV-serien är en hyllad sitcom med ett betyg på 8.1 på IMDb. Men här är tio...

10 fakta du antagligen inte visste om How I Met Your Mother

10 fakta du antagligen inte visste om How I Met Your Mother

How I Met Your Mother är en amerikansk komediserie för TV som skapats av Carter Bays och Craig Thomas. Första säsongen blev klar och sändes i USA mellan 2005 och 2006. Efter nio säsonger sändes seriens sista avsnitt 31 mars 2014. TV-serien visades i hela 208 avsnitt...