Välj en sida

Finns mer än bara grön kryptonit…

För den som inte är alltför inbiten i DC Comics serievärld kan det kanske komma som en överraskning att det inte bara finns grön kryptonit. I serierna har det även funnit med and annat röd, guld, vit, gul, svart, silver, blå, lila och rosa kryptonit. De olika färgerna hade alla olika egenskaper. Den sistnämnda – rosa kryptonit – sägs förvandla kryptoner till homosexuella, men det har aldrig bekräftats av serieförlaget. 

[/et_pb_text]

Kryptonit inte hans enda svaghet…

Det sägs ofta att kryptonit är Supermans enda svaghet, men detta stämmer inte riktigt. Magi har nämligen också visat sig vara effektiv mot att försvaga superhjälten. Likaså kan hans röntgensyn försämras av bly.

Har jobbat ihop med Captain America…

Amalgam Comics – som var serietidningar på 90-talet som kombinerade DC Comics och Marvel – arbetade Superman tillsammans med Marvels Captain America för att ta fram supersoldater.

Film hade kunnat bli regisserad av Tim Burton…

Under 1990-talet blev produktionen av en påtänkt film om Superman avbruten. Tanken var att Tim Burton skulle regissera den med Nicholas Cage i huvudrollen som Clark Kent/Superman. Filmen gjordes dock aldrig, men Nicholas Cage erhöll ändå 20 miljoner dollar i lön.

Vad är det med Superman och L.L…?

Många av Supermans förälskelser genom åren har haft initialerna L.L, bland annat: Lois Lane, Lana Lang, Lori Lemaris och Lyla Lerrol. En annan intressant sak att notera är att Supergirls alter-ego är Linda Lee.

Blev biten av Dracula…

Vid ett tillfälle blev Superman biten av Dracula. Men eftersom hans celler innehåller så mycket strålning från solen slutade det helt enkelt med att Dracula exploderade.

[/et_pb_column][/et_pb_row]
10 fakta du antagligen inte visste om Steven Spielberg

10 fakta du antagligen inte visste om Steven Spielberg

Den flerfaldiga Oscar-belönade Steven Spielberg är onekligen en av våra största regissörer genom tiderna. I sitt bagage bär han storfilmer som E.T., Hajen, Schindlers List, Jurassic Park, Indiana Jones, Närkontakt av Tredje Graden med många, många fler. Listan hade...

10 fakta du antagligen inte visste om Rädda Menige Ryan

10 fakta du antagligen inte visste om Rädda Menige Ryan

Rädda Menige Ryan (engelsk titel: Saving Private Ryan) är en amerikansk episk krigsfilm från 1998, regisserad av Steven Spielberg och skriven av Robert Rodat, och utspelas i tid omkring landstigningen i Normandie under andra världskriget. Filmen är anmärkningsvärd för...

[/et_pb_section]
Notice: Undefined offset: 0 in /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-includes/taxonomy.php on line 2078