Populärt hos de adliga…

Från mitten av 1700-talet till början av 1900-talet var tatueringar särskilt populärt bland engelska och ryska kungligheter. De var så dyra att bara de rika hade råd dem. När tatueringar blev billigare, började de anses som ”trashy”, tills tatueringsrenässansen i mitten av nittonhundratalet.

Tommy Lee tog sig in i Guinness Rekordbok…

Rockstjärnan Tommy Lee (se bild nedan) tog sig en plats i Guinness Rekordbok år 2007 när han blev den första människan att bli tatuerad i luften under en privat flygning till Miami.

Strikta tatueringsregler hos Yakuza…

Även om många gängmedlemmar i världen har en ”hedervärd” tatuering av deras tillhörighet någonstans på kroppen, går titeln för den mest kända kriminella grupp som bär tatueringar till den japanska maffian, Yakuza. Dess medlemmar bär intrikata och traditionella mönster över hela kroppen i form av en kostym, för att de ska kunna dölja alla sina tatueringar med hjälp av kläder om så skulle behövas.

Inga rapporterade fall av HIV-smitta…

Även om de officiella medicinska kretsarna hävdar att HIV rent hypotetiskt skulle kunna spridas genom tatueringspraxis, finns det inga rapporterade fall av sjukdomen som har överförts via tatueringsstudier.

Tatuerade sina barn

Efter att Charles Lindbergh blev kidnappad år 1932 var det många föräldrar över hela USA som lät tatuera sina barn, så de kunde identifiera dem, utifall de skulle bli kidnappade eller mördade.

10 fakta du antagligen inte visste om ätstörningar

10 fakta du antagligen inte visste om ätstörningar

Ätstörningar är ett samlingsnamn på psykiska störningar som visar sig genom skadliga beteendemönster vad gäller ätande. Den amerikanska diagnosmanualen DSM-IV omfattar ätstörningsdiagnoserna anorexia (anorexia nervosa) och bulimi (bulimia nervosa). Övriga patienter...