Populärare än kaffe…

Te är den mest konsumerade drycken i hela världen, efter vatten då, så klart.

Lång väntan på skörden…

Det tar mellan fyra till tolv år för en teplanta att producera säd. Det tar ungefär tre år innan en ny anläggning är redo att skörda.

Världens dyraste tepåse…

Juveleraraffären Boodles har handgjort en tepåse av diamant, som såldes för 15 250 dollar. Detta var utan tvekan den dyraste tepåsen som någonsin blivit såld i hela världen. Tepåsen innehåller 280 diamanter och används för att samla in pengar till en välgörenhetsorganisation för barn i Manchester, England.

Och visst tusan är det nyttigt för dig…!

Historiskt sett har te alltid setts som en hälsodryck, och gör än idag. Nyligen genomförda studier tyder på att te, särskilt grönt te, bidrar till att minska vissa former av cancer, hjälper mot dålig andedräkt, minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, sänker blodtrycket, hjälper mot viktökning, dödar bakterier och virus, fungerar som en antiinflammatorisk kur och har nervskyddande kraft.

Svart te överlägset populärast

Cirka 75% av all te-konsumtion i världen är svart te. Och inte nog med det; svart te kallas istället för ”rött te” i Kina.

10 fakta du antagligen inte visste om kakor

10 fakta du antagligen inte visste om kakor

Finns det någon som inte älskar kakor, egentligen? Förr hörde det till det formella att baka sju sorters kakor om man skulle bjuda hem något - lyckligtvis har detta förändrats, och idag är det i princip lika billigt att köpa kakor i butiken som det är att baka hemma...

10 fakta du antagligen inte visste om curry

10 fakta du antagligen inte visste om curry

Curry betyder egentligen "kryddad sås", men i Sverige menar man med curry istället vanligen en kryddblandning som alltid måste innehålla gurkmeja, som ger curryn den karaktäristiska orangegula färgen. Kryddblandningar av motsvarande sort kallas på den indiska...