Välj en sida

Thailand är världens 51:e största land vad gäller den totala arealen, något mindre än Jemen och något större än Spanien, och det 20:e mest befolkade. Som tidigare nämnt i den föregående artikeln om Thailand är det ett populärt resmål, speciellt för oss västerlänningar. Landet har dessutom på senare år blivit ett populärt permanent boende, och en hel del svenskar bor där året om eller om vinterhalvåret. Här är ytterligare tio fakta som du bör känna till om Thailand.

Mer än bara ett semesterparadis…

Förutom att Thailand tidigare haft världsrekordet i antal tallrikar uppradade (10 488 st), fram till Indien slog det år 2011, innehar landet i fråga en hel del andra världsrekord. Bland annat kan du hitta världens största Buddha-staty av guld, världens största krokodilfarm, den största restaurangen på vår jord, den längsta hängbron och även världens högsta hotellbyggnad. Thailand har med andra ord mer än natur och värme att erbjuda.

Munk-traditionen…

Förr i tiden blev alla unga thailändska män – inklusive kungar – buddhistmunkar för en kort period före sin 20-årsdag. Idag är det dock färre unga män som utför denna tradition.

Världens dyraste kattbröllop…

År 1996 vigdes två katter vid namn Phet och Ploy i Thailand. Bröllopet gick på 16 241 dollar (cirka 141 000 svenska kronor i dagens kurs) och är det dyraste bröllop mellan två katter någonsin.

En stor del utlandsfödda…

Endast 75% av Thailands invånare är faktiskt thailändare. 14% är kineser och resterande 11% kommer från resten av världen. Och ja, en ganska stor del kommer faktiskt från Sverige, som bor där permanent.

1,5 km catwalk…

Thailand verkar ha fått tycke för att sätta världsrekord. Världens längsta catwalk, på hela 1 584 meter, hade de att bjuda på den 9 april år 2010. Anledningen till den långa catwalken var för att göra något så gästerna skulle komma ihåg den årliga ”Pattaya International Fashion Week”.

10 fakta du antagligen inte visste om Indonesien

10 fakta du antagligen inte visste om Indonesien

Republiken Indonesien är en stat i Sydostasien och Oceanien (västra Stilla havet). Landet består av över 13 000 öar och 33 provinser. Med över 252 miljoner invånare är det världens fjärde folkrikaste land, vilket också gör det till världens största muslimska...

10 fakta du antagligen inte visste om Alaska

10 fakta du antagligen inte visste om Alaska

Alaska är den största delstaten i USA sett till ytan. Cirka hälften av statens cirka 730 000 invånare bor i staden Anchorage, vilket också gör Alaska till den minst tätbefolkade staten i landet. Vad som kanske utmärker staten bäst - förutom dess klimat - är att...

10 fakta du antagligen inte visste om Arktiska oceanen

10 fakta du antagligen inte visste om Arktiska oceanen

Arktiska oceanen - som också kan kallas för Norra ishavet eller Arktiska havet - är världens nordligaste hav. Det omger Nordpolen och ligger mellan Norge, Ryssland, Kanada, Grönland och Alaska. Eftersom det omfamnas av så stor yta räknas det ibland som ett medelhav....