Välj en sida

Hette Laura från början…

Så småningom landade Core Design på en konstruktion som oftast liknar den Lara vet vi idag – långt flätat hår, tajt topp och kängor. Den enda stora skillnaden var att det var inte Lara Croft, utan det var Laura Cruz, en Sydamerikansk kvinna.

Fick sitt namn från en telefonkatalog…

Det sista steget i Laras evolution kom när Eidos Interactive köpte upp Core Designs moderbolag år 1996. Eidos ville ge spelet ett mer brittiskt stuk, så namnet Laura Cruz försvann för gott. Så, hur kom de fram till Laras nya brittiska namn? Killarna på Core, som ligger i Derby, England, tog en telefonbok och började leta efter namn som lät som Laura Cruz. De landade på Lara Croft, och plötsligt hade någon slumpmässig Derby-bo ett mycket känt namn. Med andra ord finns det en riktig Lara Croft i Derby, England.

39 460 fler polygoner…

Den första Lara Croft-karaktären i det första Tomb Raider-spelet bestod av totalt 540 polygoner. År 2013 bestod samma karaktär istället av mer än 40 000 polygoner.

Fick större bröst av misstag…

Lara Crofts bröst har varit ett hett diskuterat ämne i spelvärlden, just för att de bara har blivit större och större för varje spel. Men om sanningen ska fram så blev de faktiskt större av misstag – åtminstone enligt Toby Gard. Herr Gard har tidigare sagt att han lekte med en modell av Lara och förstorade brösten med 150%, för skoj skull. Han skulle givetvis ordna tillbaka detta i efterhand, men glömde bort det. När de andra killarna i utvecklarteamet fick se det hela påpekade de att hon såg mycket bättre ut med dem större brösten, och på så vis fick hon behålla dem.

Ikonisk plats baserad på riktig byggnad

En av de mest ikoniska platserna i det första spelet, Croft Manor, byggdes ihop under bara en helg av Toby Gard. Byggnaden är baserad på en tidigare byggnad som Core Design hade sitt huvudkontor i.

10 fakta du antagligen inte visste om Elon Musk

10 fakta du antagligen inte visste om Elon Musk

Elon Musk föddes den 28 juni 1971 i Pretoria, Sydafrika. Han är en sydafrikansk-amerikansk entreprenör och är VD och CTO på SpaceX, VD och produktarkitekt på Tesla Motors, VD på Neuralink och ordförande i Solarcity. Musk är grundare av SpaceX, Neuralink samt The...

10 fakta du antagligen inte visste om parfym

10 fakta du antagligen inte visste om parfym

Alla vill väl lukta gott? Och vad är då inte en bättre substans än just parfym? Vi säger som Marie Antoinette sade på 1700-talet: "Det är bra att parfym finns, men det är synd att det ska behöva användas". Med denna korta inledning bjuder vi här på tio fakta som du...