Människan har alltid fascinerats av tvillingar. Mycket av vår kunskap om tvillingar kommer (tyvärr) från andra världskrigets koncentrationsläger, där alla möjliga typer av hemska experiment utfördes på tvillingpar. Nu ser vi förhoppningsvis mot lite ljusare tider när det kommer till forskning, och här är tio fakta du måste veta om tvillingar innan du surfar vidare.

Världens dyraste kändisbild…

Den dyraste kändisbilden som någonsin är tagen är av ett par tvillingar. Angelina Jolie och Brad Pitt sålde rättigheterna för de första bilderna av sina tvillingar till skvallerblaskorna ”People” och ”Hello!”. Priset? Jo, 14 000 000 dollar (123 137 000 svenska kronor med dagens kurs). Pengarna gick sedan till deras egna välgörenhetsfond, ”Jolie-Pitt Foundation”.

Skrämmande sammanträffning…!

Tvillingbröderna Jim Lewis och Jim Springer (bilden nedanför) separerades redan vid födseln och återförenades hela 38 år senare. Det mest skrämmande var ändå kanske hur parallellt de båda levt sin liv. Båda var döpta till Jim och ägde vardera en hund som hade samma namn, Toy. Men det slutar inte där. Utöver detta har båda tvillingarna varit gifta två gånger, först till kvinnor som namngavs Linda och andra gången till kvinnor som namngavs Betty. Där tror man att parallelliteten ska sluta, men icke! De båda körde nämligen också bil av samma märke, rökte samma cigaretter och älskade att dricka Miller Lite. När de återförenades hade de minst sagt mycket gemensamt att prata om.

Kan läsa varandras tankar…

Krista och Tatiana Hogan är två siamesiska tvillingar som sitter ihop med varandras huvuden. Tack vare detta kan de alltså höra varandras tankar och se igenom varandras ögon. Desto tuffare att hålla en hemlighet för sin tvillingsyster.

Oj, då… Så kan det gå…

Missouri, USA, hade två enäggstvillingar sex med en och samma kvinna under en och samma dag. Hon blev gravid och det finns inget sätt att få reda på vem pappan är genom DNA-test, då provet hävdar att båda männen har över 99% sannolikhet att vara pappan till barnet.

Lämnades i djungeln för att dö…

I den västafrikanska kulturen kan tvillingar ofta ses som en styggelse. Den sistfödda i tvillingparet blev ofta mördat eller lämnad i djungeln för att .