Välj en sida

Tryckpressarnas hemland…

Redan år 1663 i Tyskland lanserades den första tidningen i världen vid namn Erbauliche Monaths Unterredungen.

Bomber desarmeras ännu…

Det desarmeras fortfarande i genomsnitt 15 bomber per dag från andra världskriget i Tyskland. Det är dock inte bara i Tyskland som bomber desarmeras fortfarande, utan mer eller mindre i hela Europa. Däremot är det som allra mest i just Tyskland.

Stor avveckling av skolor…

Hela 2 000 skolor stängdes ner i delar av östra Tyskland mellan åren 1989-2009. Detta berodde helt enkelt på att för få barn föddes jämfört med tidigare år i dessa områden.

Miljardtals kronor i skadestånd…

Tyskland hade inte betalat av hela sitt skadestånd för konsekvenserna av andra världskriget förrän år 2010. Polen lättade dock på skadeståndet i utbyte mot att få Östtyskland fick acceptera gränsen vid Oder-Neisse.

 Kunde ju ha gått

År 2005 köpte en amerikansk kvinna en vinnande lott på sin döda svärmors kreditkort. Polisen beslöt dock att ta tillvara på vinsten på en miljon dollar då det är olagligt att handla på någon som är död. Klumpigt.

Ju mindre pengar, ju mer lotter…

Efter första världskriget fanns det tre gånger fler kvinnor än vad det fanns män i Tyskland. Regeringen ansåg detta som ett stort problem, och ekonomiskt stöd utlovades till de som födde fler barn.

Läs även…

10 fakta du antagligen inte visste om Lady och Lufsen

10 fakta du antagligen inte visste om Lady och Lufsen

Lady och Lufsen (med originaltiteln: Lady and the Tramp) är en amerikansk animerad film från 1955, producerad av Walt Disney Productions och delvis baserad på novellen "Happy Dan, the whistling dog", skriven av Ward Greene. Filmen anses av många att vara en av de...