Tryckpressarnas hemland…

Redan år 1663 i Tyskland lanserades den första tidningen i världen vid namn Erbauliche Monaths Unterredungen.

Bomber desarmeras ännu…

Det desarmeras fortfarande i genomsnitt 15 bomber per dag från andra världskriget i Tyskland. Det är dock inte bara i Tyskland som bomber desarmeras fortfarande, utan mer eller mindre i hela Europa. Däremot är det som allra mest i just Tyskland.

Stor avveckling av skolor…

Hela 2 000 skolor stängdes ner i delar av östra Tyskland mellan åren 1989-2009. Detta berodde helt enkelt på att för få barn föddes jämfört med tidigare år i dessa områden.

Miljardtals kronor i skadestånd…

Tyskland hade inte betalat av hela sitt skadestånd för konsekvenserna av andra världskriget förrän år 2010. Polen lättade dock på skadeståndet i utbyte mot att få Östtyskland fick acceptera gränsen vid Oder-Neisse.

 Kunde ju ha gått

År 2005 köpte en amerikansk kvinna en vinnande lott på sin döda svärmors kreditkort. Polisen beslöt dock att ta tillvara på vinsten på en miljon dollar då det är olagligt att handla på någon som är död. Klumpigt.

Ju mindre pengar, ju mer lotter…

Efter första världskriget fanns det tre gånger fler kvinnor än vad det fanns män i Tyskland. Regeringen ansåg detta som ett stort problem, och ekonomiskt stöd utlovades till de som födde fler barn.

Läs även…

10 fakta du antagligen inte visste om Jupiter

10 fakta du antagligen inte visste om Jupiter

Jupiter (symbol: ♃) är den femte planeten från solen och är med stor marginal solsystemets största planet. Planeten är en så kallad gasjätte, och man är än idag inte säker på om planeten ens har en fast kärna. Planeten har fått sitt namn efter den största guden inom...

10 fakta du antagligen inte visste om brev

10 fakta du antagligen inte visste om brev

Ordet post härstammar från franskan och kommer från latinets positus, ställd. Som vi alla vet är det organiserade försändelser av brev och paket över hela världen, som går under samlingsnamnet "post". Även om just brevförsändelserna har minskat drastiskt sedan den...

10 fakta du antagligen inte visste om katter

10 fakta du antagligen inte visste om katter

Världens populäraste husdjur, katten, är inte bara oändligt söt, utan också intelligent och en suverän jägare. I princip alla jordens människor har någon gång under sin livstid klappat dessa vackra hårbollar, och därför bjuder vi här på tio fakta som du antagligen...