Välj en sida

Honorna i regel större än hanarna…

Hos de flesta arterna av ugglor är de kvinnliga ugglorna störrestarkare och mer aggressiva än vad hanarna är. De är också vanligtvis mer färgstarka, vilket gör att du enkelt kan skilja en hona från en hane.

[/et_pb_text]

Saknar tänder…

Medan de flesta köttätare har skarpa tänder att äta sin mat med, saknar ugglor helt och hållet detta. Om de ska bryta sönder sitt byte/maten, använder de istället sina klor.

Sväljer sina byten hela…

Efter att ha tagit och krossat sitt byte med sina klor, kommer ugglan antingen att äta bytet helt eller riva isär det beroende på dess storlek. Efter konsumtionen kommer ugglans matsmältningsorgan att komprimera de oförstörliga delarna (som päls och ben) och släppa det i form av en hårboll.

Ser efter sina starka barn i första hand…

Honorna kommer att välja sina starkaste och äldsta barn först. Det betyder att om det inte finns mycket mat, kommer de yngre, svagare och mindre barnen troligen inte att få något.

Har existerat i 70-80 miljoner år…

Arkeologer har kommit fram till att ugglor har existerat i åtminstone 70-80 miljoner år efter att ha tittat på de fossila kvarlevorna. En av de största ugglorna de hittade var Ornimegalonyx oteroi; den var ungefär 90 centimeter hög.

[/et_pb_column][/et_pb_row]
10 fakta du antagligen inte visste om kameler

10 fakta du antagligen inte visste om kameler

Kamel, även kallad tvåpucklig kamel (Camelus bactrianus på latin), är en art i familjen kameldjur, som tillsammans med dromedaren utgör släktet kameler. Kamelen har två fettlagrande pucklar på ryggen. Den största delen av populationen är domesticerade och används i...

10 fakta du antagligen inte visste om älgar

10 fakta du antagligen inte visste om älgar

Vi har gjort oss kända för våra älgar som springer runt i skogen. Inte minst var det förr vanligt att tyska turister stal våra älgskyltar vi hade vid vägarna för att varna bilister om älgrika områden. De har blivit kallade för "skogens konung" under decennier av oss...

10 fakta du antagligen inte visste om katter (del 3)

10 fakta du antagligen inte visste om katter (del 3)

Världens populäraste husdjur, katten, är inte bara oändligt söt, utan också intelligent och en suverän jägare. I princip alla jordens människor har någon gång under sin livstid klappat dessa vackra hårbollar, och därför bjuder vi här på tio fakta som du antagligen...

[/et_pb_section]