Välj en sida

En lyx vi vill ha tillbaka…!

För ungefär 200 år sedan stod europeiska kvinnor upp när de urinerade. Deras långa klänningar och avsaknad av underkläder gjorde jobbet avsevärt enklare.

Trevligt att bli ihågkommen för…

År 1815 drack kapten James Riley (se bild nedan) av fartyget Commerce och hans besättning kamelurin för att överleva när de gick på grund utanför Afrikas kust och var tvungen att korsa Saharaöknen för att komma hem. Gott.

Använde urin för att ge huden en fräsch lyster…

För några århundraden sedan använde damerna i England och Frankrike urin för att ge huden en fräsch lyster. Antingen urinerade de i sina händer för att sedan smörja ansikte och kropp, eller så använde de urin från hundvalpar. Sexigt.

Och DÄR älskar jag numera jäst…

Bagare i Europa använde förr i tiden urin i brödet för att få det att jäsa. Detta var innan man kom på jäst. Tack gode gud för jästen.

Kissar inte under hela dvalan

Björnar kissar inte när de går i ide. Deras kroppar omvandlar istället urinen till protein för att sedan nyttja det som näring.

Och den kanske viktigaste punkten om urin

Det skulle ta ett dussin möss en hel dag att fylla en matsked med urin. Det här kändes givetvis oerhört viktigt att veta.

10 fakta du antagligen inte visste om människan

10 fakta du antagligen inte visste om människan

Människan - eller Homo sapiens, som betyder den "visa människan på latin - är ett däggdjur av släktet Homo. Människan tillhör familjen hominider och som i sin tur tillhör ordningen primater. Alla nu levande människor tillhör underarten Homo sapiens sapiens. Men det...