Välj en sida

Smart sätt att bli kvitt rabies på…

I Schweiz har rabies praktiskt taget utrotats efter att några smarta forskare placerade kycklinghuvuden spetsade med ett vaccin i de schweiziska alperna. Rävarna i Schweiz, som har visat sig vara den grundliga källan till rabies i landet, åt kycklinghuvudet och immuniserade sig.

Akta så du inte blir smittad…

När Louis Pasteur (på bilden nedanför) arbetade på att ta fram rabiesvaccinet fanns det en regel på arbetsplatsen; om han eller hans medhjälpare skulle bli smittad av rabies skulle de bli skjutna i huvudet omedelbart. Måste ha varit en trevlig arbetsmiljö där!

Läkaren som ställde till med världskaos…

Dr Andrew Wakefield, läkaren som hävdade att det fanns ett samband mellan autism och vacciner, blev av med sin läkarlegitimation när det kom fram att han hade fabricerat bevis. Det konstaterades också att han hade betalats 400 000 pund av en grupp advokater som ville stämma vaccintillverkarna.

Världens största lager av vaccin…

USA:s regering håller ett lager av smittkoppsvaccin. Lagret är tillräckligt stort för att kunna vaccinera varje man, kvinna och barn i landet.

Vaccin kan ha odlats olagligt i Sverige

Vanliga vacciner som har använts på ”hundratals miljoner människor” har utvecklats från lungvävnadsceller hos en tre månader gammalt mänskligt foster som aborterades i Sverige år 1962. Än idag är det oklart om kvinnan hade gett sitt godkännande för det hela.

10 fakta du antagligen inte visste om amning

10 fakta du antagligen inte visste om amning

Amning är naturens sätt att förse ett spädbarn med mat genom att låta det suga på moderns bröst, även kallat att ”ge di” eller att ”ge bröstet”. Idag är det ett ganska hett diskuterat ämne, då många kvinnor känner att de inte kan amma var de vill när deras barn är...

10 fakta du antagligen inte visste om ADHD

10 fakta du antagligen inte visste om ADHD

ADHD (Attention deficit hyperactivity disorder) är en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som utmärks av nedsatta exekutiva förmågor, exempelvis bristande förmåga att kontrollera uppmärksamheten och/eller hyperaktivitet. ADHD ingår i en grupp som kallas för...