Sfinxens placering har en tanke bakom sig…

De tidiga egyptierna byggde Sfinxen så att den pekar direkt mot den uppgående solen på vårdagjämningen.

Fåglarna sjunger högre…

Under våren är fåglar mer högljudda när de sjunger för att locka partners och skrämma bort eventuella rivaler. Låter i och för sig som en vanlig lördag för mig.

Då gifter sig flest…

Medan december månad är den mest populära tiden att förlova sig, så är senvåren (juni) och hösten (september) de mest populära månaderna för att gifta sig.

Även din sperma påverkas…

Studier har visar att det finns en regelbunden säsongsvariation i spermiekvaliteten. Spermiekoncentrationen är som högst på våren och som lägst under hösten.

Barn växer så de knakar

Tycker du att dina barn håller på att växa om dig så fort det blir lite varmare ute? Det finns faktiskt en naturlig anledning till det, då barn växer faktiskt snabbare under våren än under andra tider på året.

10 fakta du antagligen inte visste om regnbågar

10 fakta du antagligen inte visste om regnbågar

Regnbågar är ett optiskt, meteorologiskt fenomen som uppträder som ett (nästintill) fullständigt ljusspektrum i form av en båge på himlen då solen lyser på nedfallande regn. En gammal sägen är att det ligger en kista med guld vid regnbågens slut. Dessvärre är det inte...

10 fakta du antagligen inte visste om Alperna

10 fakta du antagligen inte visste om Alperna

Alperna är en bergskedja med större delen belägen i Centraleuropa. Åtta länder har del av Alperna: Frankrike, Italien, Monaco, Schweiz, Liechtenstein, Tyskland, Österrike och Slovenien, som sträcker sig i en båge från området kring Nice och Genua vid Medelhavet,...