Specialstyrka gjorde halsband av sina offer…

Under kriget fanns det en amerikansk specialstyrka som kallades för ”Tiger Force”. Den här styrkan brukade skära av öronen på sina offer för att göra halsband av dem.

Reparerade med klassisk silvertejp…

Silvertejp användes flitigt under krigets gång för att reparera helikoptrars rotorblad. Känns tryggt.

Minor som självinaktiverades uppfanns…

En landmina gjort av flytande material uppfanns under Vietnamkriget , som hälldes på marken för att bilda en mina. Bäst av allt var att den självinaktiverades efter fyra dagar, för att hålla barn säkra från att springa på sprängladdade minor.

Radiostationen som regeringen ville stoppa…

Ett flygbefäl skapade under kriget en ”underground”-radiostation på baksidan av en vietnamesisk bordell, där han spelade hårdrock, gjorde vulgära skämt och öppet motsatte sig kriget. Radiostationen sändes på kanal 69.

Fånge kommunicerade genom morsekod

En amerikansk krigsfånge tvingades att ställa upp i en presskonferens där han fick förklara att de behandlades väl av vietnameserna. Han lyckades förmedla sanningen genom att blinka ”tortyr” i morsekod.

Amerikakriget

Vietnamkriget” kallas för ”Amerikakriget” i Vietnam.

10 fakta du antagligen inte visste om kinesiska muren

10 fakta du antagligen inte visste om kinesiska muren

Kinesiska muren är en serie militära försvarsmurar i norra Kina byggda i omgångar under flera olika dynastier från 300-talet f.Kr. fram till första delen av 1600-talet. De idag existerande delarna av muren har en total längd på ungefär 6 000 km som tillsammans med...