Välj en sida

En septiljon snöflingor – varje år…

Forskare har kommit fram till att det faller åtminstone en septiljon snöflingor från våra moln världen över under vinterperioden. Det kan tänkas låta väldigt mycket – och ja, det är det. En septiljon är en etta följt av 24 nollor nämligen. I snitt faller en snöflinga i cirka 5 km/h.

Insekten Weta fryser fast under vinter och tinas därefter upp igen…

En insekt som finns på Nya Zeeland och kallas för Weta (se bild nedanför) fryser helt fast när temperaturen sjunker under vintern. Men när temperaturen blir mildare igen återställer sig insekten till ett åter normalt läge, tinar upp och återupptar sina aktiviteter.

Den rekordstora snögubben…

Även rekord när det kommer till snögubbar finns, och de som håller rekordet i världens största snögubbe någonsin byggd är en skola i BethelMaine, och blev dokumenterat som ett världsrekord av Guinness Rekordbok i februari år 1999. Snögubben nådde nästan 3.5 meter på höjden och slog därmed det förra rekordet från YamagataJapan, som ”endast” nådde strax under tre meter. I Bismarch, norra Dakota, har man också erhållit ett litet annorlunda rekord, där en skola gjorde totalt 8 962 snöänglar på marken som var täckt av snö. Rekordet sattes år 2007 och hittills har ingen lyckats att slå det!

Vår sexuella upphetsning dämpas när det är kallt…

Det kalla vintervädret har en tendens att dämpa våra sexuella känslor, och en svalare kroppstemperatur minskar i regel upphetsningen hos både män och kvinnor. Och om du som kvinna känner dig mindre tillfredsställd under vinterhalvåret kan det bero på att du har cirka 30% mindre chans att uppnå orgasm om dina fötter är kalla jämfört med när de är varma.

Det kalla vintervädret har en tendens att dämpa våra sexuella känslor, och en svalare kroppstemperatur minskar i regel upphetsningen hos både män och kvinnor.

Snön är egentligen inte vit…

Snö ser vitfärgat ut i våra ögon eftersom det är ett gäng individuella iskristaller som arrangeras tillsammans. När ljuset träffar snön, studsar det runt iskristallerna och en ”färg” skapas av alla frekvenser i det synliga spektra, som kombineras i lika hög grad som vitt. Medan snön är vit – som vi ser den – är enskilda iskristaller faktiskt egentligen genomskinliga.

10 fakta du antagligen inte visste om skulder

10 fakta du antagligen inte visste om skulder

En skuld är i ekonomi en legal förbindelse att gäldenär betala en summa pengar till borgenär som äger fordran, ofta inom visst datum, förfallodagen. Exempel är leverantörsskulder som är obetalda fakturor från leverantörer, samt bankkrediter och upplupna lönekostnader...

10 fakta du antagligen inte visste om underkläder

10 fakta du antagligen inte visste om underkläder

Underkläder är kläder som främst är skapade för att bäras under andra kläder, oftast närmast kroppen. De kan fungera som ett skydd för de andra kläderna från kroppsvätskor, forma kroppen eller ge stöd åt vissa kroppsdelar. Men allt detta visste du så klart redan, så...