Välj en sida

Så vet du vad det var för bil…

Bilar producerade mellan 1960-1980 kunde majoriteten identifieras i form av en tresiffrig kod kombinerat med produktionsåret. Den första siffran talade om vilken modell det handlade om, den andra vilken typ av motor och den tredje hur många dörrar Volvon hade.

Ett världsrekord som heter duga…

Världsrekordet i den bil som har kört längst håller Irv Gordon (på bilden nedanför). Han köpte sin Volvo P1800 fabriksny 1966 och har kommit upp i över 4 828 032 km. Än idag kör han bilen. Heja Volvo!

Försökte skapa ett mer sportigt utseende…

Under första halvan av 1980-talet var det mesta av kromen på 240-serien svartmålade för att ge den en sportigare look. Många tyckte dock att det såg billigt och fult ut.

Använt sig utav världsstjärnor…

Volvo har använt sig av bland annat både Zlatan Ibrahimovic och Avicii (som syns på bilden nedan) i deras reklamfilmer. När Avicii gjorde reklam för XC90-modellen blev det ganska heta diskussioner, då det visade sig att stjärnan saknade körkort. Många undrar hur Volvo tänkte när de valde en körkortslös kändis som ansiktet utåt för en modell.

Så får du guldmedlemskap i Volvo-klubben

Det finns även en klubb för de som når höga miltal med sin Volvobil. Klubbstatusen är uppdelad i Brons-, silver- och guldmedlemskap och baseras på hur många ”miles” man har kört (1 miles = 1,61 km). För att nå bronsmedlemskapet krävs det att du har kört din bil 150 000 miles. För silver krävs det 300 000 miles och för guldmedlemskapet krävs det hela 500 000 miles. Hur långt har din Volvo gått?

10 fakta du antagligen inte visste om Tesla

10 fakta du antagligen inte visste om Tesla

Tesla - eller Tesla, Inc. som det heter - är ett amerikanskt bil- och energiföretag med verksamhet inom elbilar och komponenter till elektriska drivlinor samt solceller och batterier för hemmabruk. Företaget fick sitt namn efter den berömda fysikern och uppfinnaren...

10 fakta du antagligen inte visste om Disneyland

10 fakta du antagligen inte visste om Disneyland

Disneyland Park är en av världens mest kända nöjesparker och besöks årligen av miljontals människor. Sedan portade slog upp den 17 juli 1955 har över 500 miljoner människor besökt parken. Temaparken - som ägs av The Walt Disney Company - är belägen i Anaheim,...

10 fakta du antagligen inte visste om KFC

10 fakta du antagligen inte visste om KFC

Kentucky Fried Chicken – kanske mer känt som KFC – är en snabbmatskedja med sina rötter i USA, som också har etablerat sig i flertalet andra länder – bland annat Sverige. KFC:s säljer främst friterad kyckling, och det välbekanta ansikte som du kan finna på dess...