Författaren grät genom hela sin egna filmatisering…

Författaren P.L. Travers bakom ”Mary Poppins” hatade filmatiseringen av sin bok så mycket att hon tillbringade större delen av premiären gråtande och vägrade att låta Disney röra resten av serien.

Världens största fyrverkerikonsument…

Walt Disney World är den största konsumenten av fyrverkerier i hela USA. Parken avfyrar också sina fyrverkerier med komprimerad luft i stället för krut. Detta för att minska röken och få bättre höjd och tajming på raketerna.

Dvärgarna som inte var nöjda med sin betalning…

Disney anlitade elva dvärgar på premiären av ”Pinocchio” för att klä upp som karaktärer från filmen och hälsa barnen välkomna. Dvärgarnas betalning bestod av mat och vin för dagen. Detta uppskattades inte och på eftermiddagen fanns det elva nakna dvärgar, som sprang runt skrikande bland publiken.

Slutet ändrades i Lejonkungen…

Det finns faktiskt ett alternativt slut till ”Lejonkungen”, där Scar besegrar Simba genom att kasta honom från klippan mot hans död. Därefter uppstår en brand, och Scar skrattar maniskt medan han brinner ihjäl. Slutet kanske du inte känner igen? Tänkte väl det, för Disney ansågs nämligen det här slutet ”alltför mörk” för en Disney-film.

Gjorde allt för att imponera på Robin Williams

Walt Disney var så angelägna om att Robin Williams skulle göra rösten för anden i filmen ”Aladdin” att de gjorde en scen med anden och en av Robin Williams tidigare skådespeleri. Herr Williams blev så imponerad att han omedelbart accepterade rollen.

Den låga lönen som till slut lönade sig

Robin Williams fick bara 75 000 dollar för sin medverkan i ”Aladdin”. ”Bara?!”, kanske du tänker, men med tanke på att filmen drog in över 200 000 000 dollar kan det tyckas snålt. Williams fick dock en äkta Picasso-tavla av Disney för att visa sin uppskattning. Alla var nog nöjda i slutändan.