Välj en sida

Även hundarna tappade hoppet…

När räddningsarbetet satte igång skickades utbildade hundar till ruinerna för att leta efter överlevande. Det visade sig att så få överlevt attacken mot World Trade Center att hundarna trodde de gjorde något fel när de inte kunde hitta några levande. Därför fick de gömma en massa människor som fejkade skador bland allt förfall för att hålla hoppet hos hundarna vid liv.

Konst för 100 miljoner gick förlorad…

Inte nog med alla människor som förlorade sina liv i terroristattentatet, eller de anhöriga som förlorade en syster, sitt barn, sin pappa eller annan närstående. Även konst som fanns i skyskraporna för motsvarande 100 000 000 dollar gick förlorat. Bland annat en äkta målning av Pablo Picasso.

Snacka om tur…

Michael Jackson hade ett möte inbokat i ena tvillingtornet den 11 september men råkade försova sig. Likaså hade skaparen av Family Guy en bokad biljett på ett av flygplanen som flög in i ena skyskrapan. Han kom dock tio minuter för sent till flygplatsen och missade därför sin avgång.

Kunde förhindrats tidigare…

I augusti rapporterade skådespelaren James Woods att han upplevde fyra av sina medpassagerare i flygplanet som suspekta och avvikande. Myndigheterna gjorde dock inget åt detta, och i efterhand har de fyra avvikande männen visat sig vara några av alla de terrorister som bara en månad senare kapade flygplan för att begå sina terroristbrott.

Inte första attacken mot tornen

Det här var dock inte den första terroristattacken mot World Trade Center. 1993 exploderade en bomb i ena skyskrapan som dödade sex personer.

Sänkte värdet på hela stan

Tack vare attackerna mot World Trade Center sänktes också stadens värde med hela 30,5 miljarder dollar.

Läs även


10 fakta du antagligen inte visste om USA

10 fakta du antagligen inte visste om plast

10 fakta du antagligen inte visste om plast

Plast är ett samlingsnamn för en stor grupp halvsyntetiska eller syntetiska material som används inom allt från bilindustrin och medicinsk teknik till förpackningar. Plast består huvudsakligen av en eller flera polymerer som blandats med tillsatser. En polymer är en...

10 fakta du antagligen inte visste om Yakuza

10 fakta du antagligen inte visste om Yakuza

Den japanska Yakuzamaffian räknas som en av de mest fruktade organiserade brottsligheterna i världen. Rätt och slätt betyder ordet "yakuza" ungefär "värdeläs". Yakuzakulturen har sin grund i samurajkulturen som dog ut 1603 då Japan enades (egentligen...

10 fakta du antagligen inte visste om flaggor

10 fakta du antagligen inte visste om flaggor

Läran om flaggor kallas för vexillologi och kan representera allt från länder och stater till kommuner och regioner. Den mest kända användningen av flaggor torde vara användningen som nationsflagga. Att ett land har en flagga som symbol har blivit så vanligt, att det...