Välj en sida

World of Warcraft, ofta förkortat WoW, är ett MMORPG utvecklat av Blizzard Entertainment som väckt stor popularitet världen över, främst i Amerika och Europa. Spelet tillkännagavs den 2 september 2001 och lanserades den 23 november år 2004. Lanseringen skedde under tioårsjubileet av Warcraft-universumet. WoW har, sen originalspelet, genomgått stora förändringar via sina stora expansioner. Genom åren har nya raser, klasser och zoner tillkommit, och maxnivån för karaktärerna har höjts gång på gång. Än idag är spelet ett av de mest populära MMORPG som finns, och med det sagt bjuder vi här på tio fakta som du kanske inte visste om Azeroths värld.

Leta mineraler populärast…

Uppenbarligen föredrar de flesta att leta efter koppar-, silver- och guldtackor, då ”mining” är den absolut mest populära attribut i Azeroth. Detta med hela 35,8% av alla attributen. Samtidigt är ”inscription” den minst populära, med bara 9,6%.

Läderrustningarna som blev slopade…

Warlocks hade i både alfa- och betaversionen av spelet rustningar av läder.

Varför fick inte vi i Europa denna…?

Den amerikanska utgåvan av World of Warcraft har en knapp där du kan slumpa fram ett namn till din karaktär. De europeiska utgåvorna av spelet saknar dock denna finurliga knapp.

Snabbt ska det gå…

Expansionen Cataclysm var under utveckling redan före Wrath of the Lich King släpptes.

Alliansen fortfarande populärast…

Medan gapet inte är lika stort som det en gång var, är alliansen fortfarande den mest populära fraktionen med lite mer än halva spelardatabasen. Introduceringen av rasen ”Blood Elves” i expansionen Burning Crusade minskade gapet markant.

10 fakta du antagligen inte visste om Call of Duty

10 fakta du antagligen inte visste om Call of Duty

Call of Duty är ett datorspel i förstapersonsperspektiv som är utvecklat av Infinity Ward och distribuerat av Activision. Spelen bygger på en hel serie av spel där olika tidsepoker äger rum. Succén var ett faktum redan efter att det första spelet i serien släpptes,...

10 fakta du antagligen inte visste om Football Manager

10 fakta du antagligen inte visste om Football Manager

Football Manager är ett fotbollsmanagerspel där du tar dig an rollen som förbundskapten för ett klubb- eller landslag. Spelet är utvecklat av Sports Interactive och distribueras av Sega. Spelserien - som lanserar ett nytt spel för PC, Macintosh och Linux samt ett eget...