Välj en sida

Stort politiskt inflytande…

Verksamheten har alltid involverat sig politiskt i Japan. En hel rad av högprofilerade politiker har visat sig ha anknytning till den japanska maffian, bland annat ministrar och i vissa fall även tidigare premiärministrar.

[/et_pb_text]

Bisarra ritualer…

De associeras även till märkliga och bisarra ritualer. Att göra en ”Yubitsume” betyder att man skär av halva sitt lillfinger i form av att be om ursäkt när man har gjort något fel. Ursprungligen kommer denna ritual från samurajtiden, då det var svårare att bära svärdet utan lillfinger, och därav fick man förlita sig mer på sin grupp och medkämpar.

Som störst efter andra världskriget…

Efter andra världskriget ökade Yakuzas medlemskap markant – och kom upp i hela 184 000 medlemmar (deras högsta medlemsantal någonsin). De amerikanska soldater som opererade på japansk mark ansåg att Yakuzamaffian var det största hotet av dem alla – till och med större än den japanska militären.

Ofantligt rika…

Enligt den amerikanska byrån ”U.S. State Department of Treasury” sitter Yakuza på tillgångar motsvarande 80 miljarder dollar, vilket gör det till det rikaste kriminella gänget i hela världen.

Har egen tidskrift

Under år 2013 publicerade Yakuzamaffian sin egen tidskrift till sina medlemmar. Tidningen, som går under namnet ”Yamaguchi-gumi Shinpo” innehåller bland annat haiku-dikter med mer, och är till för att höja moralen inom gruppen. Likaså vill de försöka att väga jämnt med all negativ publicitet som det står om dem i vanliga tidningar.

[/et_pb_column][/et_pb_row]
10 fakta du antagligen inte visste om klockor

10 fakta du antagligen inte visste om klockor

Idag har armbandsuren mer eller mindre bara kommit att bli en accessoar – ibland lite billigare, ibland hutlöst dyra. Förr i tiden hade vi inga mobiltelefoner att kolla tiden på, och armbandsur, likväl fickur, var populärt hos i princip alla. I dagens samhälle har...

[/et_pb_section]