Ett av världens yngsta länder

Ännu en häpnadsväckande detalj angående landet är att det är ett av världens yngsta – sett till medelåldern. Drygt hälften av landets alla invånare är nämligen under 21 år gamla.

Är du man och rik? Då ska du ha stor mage

I Zimbabwe räknas en stor mage på en man som ett tecken på rikedom. Detta indikerar att personen är ekonomiskt bärande nog att äta kött dagligen.

Lägst livslängd i världen

En av de stora anledningarna till att Zimbabwe har världens yngsta medelålder, beror på att livslängden i landet endast är 46 år för män och 45 år för kvinnor. Detta är bland det lägsta i världen, och den främsta orsaken till detta är fattigdom och HIV/AIDS-epidemin.

Flerspråkligt land

Inte nog med att de har många officiella valutor i landet – samma sak gäller när det kommer till språk. Landet har hela 16 officiella språk i landet, där både engelska och teckenspråk är inkluderat.

Hunger leder till jakt i nationalparker

Några av Zimbabwes stora miljöproblem är jorderosion, luft- och vattenföroreningar samt giftigt avfall och tungmetaller från gruvindustrin. En hungrande lokalbefolkning har börjat ägna sig åt jakt i landets nationalparker under 2000-talet, vilket har blivit ett påtagligt problem för regeringen.

10 fakta du antagligen inte visste om Filippinerna

10 fakta du antagligen inte visste om Filippinerna

Filippinerna, eller rättare sagt Republiken Filippinerna, är ett land i Sydostasien i västra Stilla havet. I norr över Luzonsundet ligger Taiwan. Västerut över Sydkinesiska sjön ligger Vietnam. Suluhavet i sydväst ligger mellan Filippinerna och ön Borneo och i söder...

10 fakta du antagligen inte visste om Nordkorea

10 fakta du antagligen inte visste om Nordkorea

Diktaturen Nordkorea har varit självständigt sedan 1948, men än idag har landets självständighet inte blivit erkänt av varken Japan eller Sydkorea. Landet i fråga är också det enda som styrs av en ledare som inte längre är vid livet (Kim Il-Sung (landets grundare)). I...

10 fakta du antagligen inte visste om Eskilstuna

10 fakta du antagligen inte visste om Eskilstuna

Nu ger vi oss in på Sveriges 15:e största stad, som minst sagt har spännande historier i ryggen! Att det är en tätort i Södermanland och att Eskilstunaån rinner igenom staden kanske vi inte behöver ta upp, det vet väl i princip alla. Eller att staden fick sitt namn...