Det vore ingen överdrift att säga att Britney Spears minst sagt haft ett turbulent och omskrivet liv, men trots detta är hon en av 2000-talets största stjärnor och en förebild för många av de den yngre generationen kvinnor. Hon har minst sagt levt ett intressant liv, och verkar så fortfarande göra. Här bjuder vi på tio fakta som du antagligen inte visste om Britney Spears. 

Populär skola…

Vissa scener i musikvideon ”… Baby one more time” var filmat på samma skola, ”Venice High School”, där den klassiska filmen ”Grease” spelades in, med John Travolta i huvudrollen.

Har medverkat i en enda film…

Rhonda, som står bakom TV-serier som ”Scandal” och ”Grey`s Anatomy” skrev också filmen ”Crossroads”, Britney Spears första och enda långfilm.

Drabbar nog ingen fattig…

Lady Gagas duett med BeyonceTelephone” var egentligen från början menad till Britney Spears. Men det är inte den enda kända låt hon gått miste om. Britney tackade också nej till ”Umbrella”, som Rihanna istället fick.

Egen parfym…

Likt många andra kändisar har hon sin egen parfym. Den enda skillnaden är att Britney står för 34% av all försäljning av kändisparfymer. Kanske inte så konstigt att hennes nettovärde av sitt eget varumärke då är cirka 200 miljoner dollar.

Arbetade tidigare på gym…

Innan Britney Spears slog igenom var hon aerobicsinstruktör på ett gym som hennes föräldrar ägde, Jamie och Lynn Spears.