3
3 poäng

Då var det äntligen dags för dagens kluring igen! Och den här gången är det en kluring som kan tyckas helt omöjlig att lösa – tills man vet svaret. Då kommer man att slå sig för pannan och undra hur man kunde missa det! Kanske är du en av de få som ser felet direkt?

I bilden ser vi en pittoresk scen med en trollslända som vilar på ett löv intill en vit blomma. Men någonting är inte rätt, och det är upp till betraktaren att upptäcka felet.

Det uppenbara misstaget i denna bild är faktiskt väldigt subtilt. Om du tittar noga på bilden, kommer du märka att det är något som är udda med bilden – eller fel, rent ut sagt.

Denna typ av kluringar är inte bara underhållande utan även givande för vår hjärna. Forskning har visat att regelbunden träning av observationella färdigheter och problemlösning kan förbättra kognitiva funktioner och öka vår förmåga att hitta lösningarkomplexa problem. Genom att utmana oss själva med sådana kluringar tränar vi vår uppmärksamhet, kreativitet och förmåga att se bortom det uppenbara.

Dessutom kan dessa kluringar bidra till att öka vår förmåga att tänka utanför boxen och uppmuntra till ett aktivt sinne som ständigt söker efter mönster och anomalier. Genom att regelbundet utmana oss själva med sådana uppgifter kan vi hålla vår hjärna i trim och främja en livslång inlärningsprocess.

Så ta nu en titt på bilden nedanför, är du en av de få som hittar felet direkt?

Dagens kluring: Det finns ett uppenbart fel i denna bilden – är du en av de få som ser vad?

Lyckas du hitta felet på bilden med trollsländan som sitter på lövet intill blomman? Om inte, ta en extra titt, fundera riktigt noga och leta efter detaljer. När du väl upptäcker vad det är så är det väldigt uppenbart!

Lyckades du hitta vad som var fel med bilden?

Hittade du felet? Eller ger du kanske upp? Om du ännu inte har hittat felet; ge det en chans till! Om du annars ger upp så finner du svaret nedanför. Och visst är det självklart?

Rätt svar: Trollsländor har fyra vingar, inte två.

Så nästa gång du stöter på en bild eller en kluring som denna, ta dig tid att verkligen titta noggrant. Det kan inte bara vara roligt, utan också ge din hjärna den träning den behöver för att fortsätta växa och utvecklas.

Tycker du att den här typen av kluringar är utmanande och roliga? Eller vill du möjligtvis utmana dina vänner? Glöm då inte att dela artikeln, så även dina nära och kära kan få sig en utmaning som heter duga!


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

3
3 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
1
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
3
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
3
win