6
6 poäng

Bildgåtor är inte bara roligt för att det är klurigt, utan också ett väldigt bra sätt för att hålla hjärnan i trim. Att lösa bildgåtor har också visat sig ha flera överraskande och positiva effekter!

Exempelvis har studier funnit att bildgåtor kan fungera som en form av stressavlastning och avslappning. Det förbättrar också din visuella uppmärksamhet, din kreativitet och dessutom kan det förbättra din sociala interaktion – förutsatt att du bestämmer dig för att lösa en bildgåta tillsammans med någon annan!

Med andra ord finns det egentligen inga nackdelar alls med bildgåtor – utan möjligtvis en! Och det är ju så klart frustrationen som kan uppstå när man inte klarar av bildgåtan!

Och då gör det kanske inte saken bättre att just denna bildgåta är oerhört svår och klurig – och i ärlighetens namn är det väldigt få som faktiskt lyckas klara av den!

Ta en titt på bilden nedanför. Vad som är väldigt tydligt är att bilden visar en familj som matar några giraffer på en djurpark. Eller hur? Men någonstans i bilden gömmer sig också en apa. Sätt ditt tidtagarur på en minut – lyckas du hitta den gömda apan på bilden nedanför?

Klarade du det?

Tillhörde du möjligtvis en av de väldigt få som lyckades att hitta apan? Eller tillhörde du istället den majoritet som aldrig lyckades lösa det hela inom loppet av en minut?

Eller behöver du möjligtvis ytterligare en minut på dig? Ta då i så fall en titt till!

Men om du känner att du ger upp, så har vi postat svaret på den gömda apan nedanför. Och när du väl ser apan är det svårt att få den osedd.

Men visst var det en klurig bildgåta?

Vill du utmana någon av dina vänner med denna bildgåta? Ta då och dela artikeln, för att se om de kan lyckas att hitta apan på djurparken!


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

6
6 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
1
wtf
fun fun
3
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
3
win