10 fakta du antagligen inte visste om Bill Gates

Alla vet vi vem han är och vad han har åstadkommit. Han har toppat listan som världens rikaste man flera gånger om och visar inga gränser på sin givmildhet när det kommer till att ekonomiskt bidra till en bättre värld för att hjälpa de mest utsatta och fattigaste. Här följer tio fakta om Microsofts grundare, Bill Gates. 

01) Om Bill Gates vore ett land skulle han vara det 63:e rikaste landet på jorden.

02) Bill Gates hade som personligt mål att vara dollarmiljonär vid 30 års ålder. Ett lågt satt mål kan tyckas nu i efterhand, då han var dollarmiljardär redan vid 31 år.

03) Bilden på Bill Gates när han håller upp en skylt med namn och personnummer från en polisstation har länge florerat på nätet, men få vet varför han faktiskt blev gripen. År 1977 åkte han fast för att ha kört mot rött ljus och utan körkort i New Mexico.

billgates1

04) Bill Gates har hittills donerat 28 miljarder dollar (!) till forskning och utveckling för infrastruktur i fattigare länder.

05) Hela en miljon dollar skattar herren för sin fastighet årligen. Det vill säga ett väldigt högt värderat hus. Och visst är det tekniskt också. Datorer är uppbyggda med smarta datorer för att kunna känna av vad din kropp vill ha för temperatur, därefter regleras värmen i de rum du vistas i.

06) Enligt Bill Gates kommer all fattigdom att vara utrotad till år 2035. Men med tanke på att han också trodde att alla problem med spammail skulle försvinna inom två års tid år 2004 bör vi nog ta detta påstående med en nypa salt. Däremot kan man ju alltid hoppas och önska att han har rätt. Den som lever får se.

07) Bill Gates har så mycket pengar, att skulle han spendera en miljon dollar om dagen skulle det ta honom hela 218 år att göra sig av med allt. Trots detta kommer hans barn ”endast” att ärva cirka tio miljoner dollar vardera, då han bestämt sig för att donera bort 99% av sin rikedom efter sin död.

billgates2

08) Bill Gates skrev ett avskedsbrev till sin rival, Steve Jobs, när han var döende. Steve Jobs behöll brevet på sin dödsbädd fram till han lämnade jordelivet.

09) När Bill gick i skolan tog det inte lång tid innan de uppmärksammade hans kunskaper kring att skriva koder på datorer. Detta ledde till att skolan bad Bill att skriva ett program för att schemalägga studenternas studier. Sagt och gjort, och dessutom placerade han sig själv tillsammans med massa intressanta tjejer. Smart drag, Bill. Smart drag.

10) Det sägs att är man duktig på språk brukar man vara sämre på siffror och tvärtom. Kanske inte helt sant. Bill Gates må vara duktig på siffror och programmering, men när det faktiskt kommer till språk säger han själv att han inte är någon stjärna. Bill Gates kan nämligen bara ett språk, och det är hans modersmål, amerikanska. Detta är något han bittert ångrar, och enligt egen utsago önskar han att han lärt sig ett främmande språk under sina yngre år.

 

Läs även
nelsonmandelafokus
10 fakta du antagligen inte visste om Nelson Mandela

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar