Ett kreditkort är en klok investering i dagens Sverige där kontanter accepteras på allt färre platser. Dels kan det fungera som en backup om ditt bankkort skulle bli stulet eller borttappat. Många använder också uteslutande kreditkort då dessa ofta är gratis medan många bankkort har en årsavgift. Kreditkorten har också flera olika förmåner som bankkorten inte har. Exakt vilka som erbjuds varierar mellan olika kort. Hitta det bästa kreditkortet för dig på kreditkort.com.

Gratis reseförsäkring…

De allra flesta kreditkorten ger dig en gratis reseförsäkring med avbeställningsskydd för resor, helt eller delvis betalda med kortet. Denna reseförsäkring är ett bra komplement till din hemförsäkring och gäller bland annat om du skulle bli sjuk och behöva ställa in resan.

Andra kostnadsfria försäkringar…

Många kreditkort erbjuder andra förmånliga försäkringar, antingen inkluderade i kortets årsavgift eller mot en extra kostnad. Dessa kan till exempel vara fordonsförsäkringar, allriskförsäkring (ofta kallad drulleförsäkring) eller leveransförsäkring för produkter du köpt med kortet.

Samla bonuspoäng och få pengar tillbaka…

Det är vanligt att kreditkort har ett bonussystem där varje köp genererar en viss bonus. Till exempel kanske du får en bonuspoäng per 100 kronor som du handlar för. Bonusen kan sedan lösas in på olika sätt. Med vissa kort kan du få bonusen i form av cashback till ditt konto, medan andra låter dig handla för bonusen i utvalda butiker.

Rabatter och erbjudanden hos kortutgivarens partners…

Det är vanligt att kortutgivare har samarbeten med andra företag som till exempel flygbolag, bensinmackar eller hotellkedjor. Som kortinnehavare får du därför ofta ta del av unika erbjudanden och förmånliga rabatter.

Köp nu och betala sen…

Med ett kreditkort betalar du alltid i efterhand. Vanligtvis får du en faktura i slutet av månaden på det som du handlade månaden innan. Många kreditkort låter dig skjuta upp betalningen ytterligare utan att det kostar något och erbjuder mellan 30 och 60 räntefria dagar. Om du ska göra ett större inköp som du inte kan finansiera med en lön är ett sådant kort mycket förmånligt.

10 fakta du antagligen inte visste om gränser

10 fakta du antagligen inte visste om gränser

En del gränser mellan länderna är hårt bevakade, medan andra bara går att kliva över, utan något som helst hinder eller passkontroll. Den gräns mellan två länder som betraktas som allra mest välbevakad är den mellan Nord- och Sydkorea. Och just gränser är ett...

10 hemligheter om produkter som dagligen används

10 hemligheter om produkter som dagligen används

Dagligen använder vi oss utav produkter i vardagen utan att ha en tanke på att det kan ligga någon hemlighet bakom. Och tyvärr är det så att många av de produkter som vi tar för givet har en hel del skelett i sina garderober. Men sen finns det också de produkter som...

10 fakta du antagligen inte visste om företagslån

10 fakta du antagligen inte visste om företagslån

Borta är den tid då endast stora företag med reviderade bokslut och en omsättning på flera miljoner kunde få ett företagslån hos banken. Idag finns en uppsjö av mindre långivare som erbjuder företagslån speciellt anpassade för småföretag. Jämför företagslån på...