Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-config.php on line 84 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-config.php:84) in /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-post/classes/Initialization.php on line 413 Warning: session_start(): Session cannot be started after headers have already been sent in /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/includes/redirect.php on line 353 10 förmåner med kreditkort - 10Fakta.se

Ett kreditkort är en klok investering i dagens Sverige där kontanter accepteras på allt färre platser. Dels kan det fungera som en backup om ditt bankkort skulle bli stulet eller borttappat. Många använder också uteslutande kreditkort då dessa ofta är gratis medan många bankkort har en årsavgift. Kreditkorten har också flera olika förmåner som bankkorten inte har. Exakt vilka som erbjuds varierar mellan olika kort. Hitta det bästa kreditkortet för dig på kreditkort.com.

Gratis reseförsäkring…

De allra flesta kreditkorten ger dig en gratis reseförsäkring med avbeställningsskydd för resor, helt eller delvis betalda med kortet. Denna reseförsäkring är ett bra komplement till din hemförsäkring och gäller bland annat om du skulle bli sjuk och behöva ställa in resan.

Andra kostnadsfria försäkringar…

Många kreditkort erbjuder andra förmånliga försäkringar, antingen inkluderade i kortets årsavgift eller mot en extra kostnad. Dessa kan till exempel vara fordonsförsäkringar, allriskförsäkring (ofta kallad drulleförsäkring) eller leveransförsäkring för produkter du köpt med kortet.

Samla bonuspoäng och få pengar tillbaka…

Det är vanligt att kreditkort har ett bonussystem där varje köp genererar en viss bonus. Till exempel kanske du får en bonuspoäng per 100 kronor som du handlar för. Bonusen kan sedan lösas in på olika sätt. Med vissa kort kan du få bonusen i form av cashback till ditt konto, medan andra låter dig handla för bonusen i utvalda butiker.

Rabatter och erbjudanden hos kortutgivarens partners…

Det är vanligt att kortutgivare har samarbeten med andra företag som till exempel flygbolag, bensinmackar eller hotellkedjor. Som kortinnehavare får du därför ofta ta del av unika erbjudanden och förmånliga rabatter.

Köp nu och betala sen…

Med ett kreditkort betalar du alltid i efterhand. Vanligtvis får du en faktura i slutet av månaden på det som du handlade månaden innan. Många kreditkort låter dig skjuta upp betalningen ytterligare utan att det kostar något och erbjuder mellan 30 och 60 räntefria dagar. Om du ska göra ett större inköp som du inte kan finansiera med en lön är ett sådant kort mycket förmånligt.

10 fakta du antagligen inte visste om TikTok

10 fakta du antagligen inte visste om TikTok

TikTok, även känt som Douyin (kinesiska: 抖音; pinyin: Dǒuyīn; ordagrant: "vibrato") i Kina, är en sociala medier-app för skapande och delning av videor och livesändningar. Appen släpptes i september 2016 av Bytebance, och är nu en ledande plattform för korta videor....

10 fakta du antagligen inte visste om kärnvapen

10 fakta du antagligen inte visste om kärnvapen

Kärnvapen är en typ av vapen vars sprängladdning får sin energi från fission, eller från olika kombinationer av fission och fusion, av atomkärnor. Detta till skillnad mot konventionella vapen, vars sprängladdningar får sin energi från kemiska processer. Att som land...

10 fakta du antagligen inte visste om hemlöshet

10 fakta du antagligen inte visste om hemlöshet

Hemlöshet är en situation som uppstår när en person saknar fast bostad i en kultur där rådande norm är att man har sådan (till skillnad från nomadiska kulturer). Definitionen av hemlöshet varierar från land till land. I Sverige har vi - tack och lov - en väldigt låg...