2
2 poäng

Världen är en ganska liten plats, och det finns många människor där ute. Det betyder att nästan vad som helst kan hända; från att synas i din frus familjeporträtt sju år innan du faktiskt träffar henne till att hitta din dubbelgångare i ett porträtt på Louvren. Konstiga saker och tillfälligheter händer bara. Lyckligtvis har vi nu internet, och nästan vem som helst kan lägga upp sina upplevelser online. Därför har vi samlat tio knappt trovärdiga tillfälligheter som faktiskt har hänt – och fotodokumenterats!

Två uppsättningar av enäggstvillingar gifte sig och fick också enäggstvillingar…

Vi är inte riktigt säkra på vad de vetenskapliga oddsen för detta egentligen är, men vi är åtminstone väldigt säkra på att de är kolossalt låga. En uppsättning systrar, som var enäggstvillingar, gifte sig med en annan uppsättning enäggstvillingar. Det kanske inte låter så konstigt i sig, eller helt ovanligt. Men det som gör det hela till en väldigt tillfällighet, är att vardera par därefter också fick enäggstvillingar. Hur förvirrande detta är vid familjemiddagar låter jag dock vara osagt! Det är antagligen lättare att skilja barnen åt, eftersom det finns en uppsättning av pojkar och en uppsättning av flickor.

Tjejen som sprang på sin dubbelgångare under en konsert…

Vi är säkra på att det kan vara en ganska konstig upplevelse att stöta på din ”dubbelgångare”. En dubbelgångare är en person som ser exakt ut som du, men som låter och agerar annorlunda. Flickan i bakgrunden av det här fotot ser dock inte ut som om hon bryr sig för allt smör i Småland. Flickan i förgrunden på bilden lät sin bror ta det här fotot, men som du kan se har de båda exakt samma outfit och de ser båda slående lika ut. Att de dessutom skulle stå så nära varandra under en konsert gör det hela till en ännu mer extrem tillfällighet! Händelsen ska ha ägt rum på en Coldplay-konsert här i Sverige, dessutom!

Kvinnan och katten som fann varandra – och hade matchande ögon…

Skulle det inte vara riktigt häftigt om din katt eller hund hade samma sällsynta ögonfärger som just du? Den här kvinnan hittade en katt med matchande ögon och bestämde sig genast för att adoptera den. De har båda ett tillstånd som kallas heterokromi, vilket gör att du har två olika färgade ögon. Hon har ett blått öga och ett hasselfärgat öga. En del källor anger att ungefär 1 – 2% av världens befolkning har någon form av heterokromi, medan andra källor sätter siffran ännu lägre. Med andra ord vet man inte riktigt exakt. Oavsett vad så är tillfälligheten att de fann varandra ganska häftig!

En av dessa välkända män dog strax innan den andra föddes…

Du behöver inte tro på reinkarnation för att tycka att detta är ganska udda. Mannen på bilden till vänster är nämligen Enzo Ferrari, som i bilföretaget Ferrari. Mannen till höger är Mesut Özil, en känd fotbollsspelare. Båda ser minst sagt identiska ut, men Ferrari dog faktiskt tre månader innan Özil föddes år 1988. En kanske lite väl skrämmande tillfällighet, sett till deras utseende?

Taylor Swift har numera blivit ”Taylor och Swift” i en komisk tillfällighet…

Den här punkten handlar inte riktigt om den populära popartisten Taylor Swift – men nästintill! Det är nämligen två olika lastbilsföretag – ett vid namn Taylor och ett vid namn Swift – som har fångats upp i en perfekt tillfällighet på motorvägen. Undra om det var fler bilister än just fotografen som observerade den lite annorlunda och roliga tillfälligheten?

Så perfekt att lastbilen nästan ser transparent ut…

Och apropå trafik – här har vi ytterligare en trafikant som har lyckats med bedriften att skapa en perfekt tillfällighet! Bilden av de klippiga bergen på lastbilen stämmer perfekt överens med de faktiska klippiga bergen som vi kan se i bakgrunden. Även den snöklädda delen av berget ser ut att höra dit.

Ännu en som har funnit sin dubbelgångare – med ännu högre odds…

Vi kunde tidigare läsa om kvinnan som fann sin dubbelgångare under en Coldplay-spelning här i Sverige. Och på en spelning är det ju i regel ganska många åskådare. Tänk då att träffa på sin dubbelgångare på ett flygplan – och dessutom få sittplatserna jämte varandra! Detta fick de två männen på bilden nedanför erfara. Man kan nästan tro att de är tvillingar!

27 års ålder anses vara oturligt för musiker…

Du kanske har hört talas om det här förut; ”The 27 Club” är vad folk kallar det märkliga sammanträffandet av framgångsrika musiker som dör vid 27 års ålder. Det finns en hel Wikipedia-sida tillägnad ämnet, och några av namnen på denna inkluderar Jimmy HendrixAmy WinehouseJim MorrisonKurt Cobain och många andra. Av någon anledning har många kända musiker under det senaste århundradet dött unga vid just 27 års ålder. Forskare från British Medical Journal genomförde till och med en studie om fenomenet 2011, vilket uppenbarligen motbevisade att det var något skumt på gång. Ändå verkar det vara en extrem tillfällighet hos just musiker. På bilden nedanför ser du Amy Winehouse.

Han som fick flyga samma helikopter senare i livet som inspirerade honom till att bli pilot…

Den här killens farfar tog med honom till en flyguppvisning när han var barn och han fick sitta i sätet på en av helikoptrarna. Pojken sade från det ögonblicket att han visste att han ville bli pilot. Efter att ha gått med i militären fick han under ett par veckor flyga en helikopter som han trivdes bra med. Det var först senare hade lade märke till att det var just den helikoptern, med samma helikopternummer, som hade väckt hans pilotintresse som liten grabb – OH58 Kiowa. Det hela uppdagades när han gick igenom gamla fotografier. Enligt hans egen utsago ska det vara cirka 20 år mellan bilderna, och exakt samma helikopter

Mannen som inte kunde komma ifrån 33607…

Den här killen nedanför postade ett foto på sig själv och sade att han inte kunde komma ifrån numret 33607. Numret står precis där på hans tröja, det är hans hemstads postnummer och det är hans tävlingsnummer och sluttid. Det är faktiskt ganska märkligt. Kanske försöker universum berätta något för honom. Det här låter mer som något ur en Dan Brown-roman än något från det verkliga livet.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

2
2 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
1
interesting
wtf wtf
1
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win