Välj en sida

Bedrägeri är beteckningen på ett förfarande då någon avsiktligt vilseleder annan att företa eller underlåta något till skada för den som bedras och ofta till vinning för bedragaren. De flesta rättssystem erkänner bedrägeri som ett brott. Den exakta definitionen varierar dock mellan de olika rättssystemen. Bedrägerifallen har ökat världen över, och den största anledningen är internets framfart. Därav bjuder vi på tio fakta som du bör känna till om just bedrägerier!

Sker oftast över nätet…

Mellan år 2003 och 2013 ökade bedrägeribrott med hela 173 procent. Ökningen av bedrägerier har ökat parallellt med internets utveckling, vilket å andra sidan kanske inte var alltför svårgissat. De flesta fall av bedrägeribrott sker idag via nätet.

Och inte minskar det heller…

Likaså under år 2014 var just bedrägeribrott en av de mest ökade brottskategorier, sett till antalet anmälda brott.

1,56% anmälde i Sverige…

Samma år anmäldes omkring 156 000 bedrägeribrott i Sverige. Det motsvarar att nästan 1,56% av Sveriges befolkning har gjort en anmälan.

Ny riktning för kriminella gäng…

Allt fler kriminella aktörer med koppling till organiserad brottslighet ägnar sig åt bedrägeribrott. Inom den organiserade brottsligheten kan individer bygga upp mindre företagsimperium med hjälp av bland annat identitetsintrång och företag.

2 660 dömda för bedrägeri…

Hela 2 660 personer lagfördes för bedrägeri som huvudbrott under år 2014.

10 fakta du antagligen inte visste om Tinder

10 fakta du antagligen inte visste om Tinder

Är du en av alla de som svepar höger eller vänster på Tinder? Oroa dig inte, du är inte ensam! Idag har dejtingapplikationen cirka 57 miljoner användare, varav hela 4,1 miljoner användare är betalmedlemmar. De flesta vet nog redan vad Tinder är för något, men för den...